Expertkoll angående verandamålningen.

Jo, jag ringde förstås expertis för att kolla hur jag ska måla verandan. Den gamla målningen, som delvis ska målas över nu med ny färg, är någon vattenbaserad, alltså kan alltsammans inte målas över med oljebaserad täckfärg fick jag veta. Och det blankaste jag kan få är tydligen halvblank.
 
Gubben har bytt ut några delar mot tryckimpregnerat. Det kan inte målas samma år eftersom det innehåller mycket vatten, men detta har legat inomhus i 4 år så det målar jag direkt. Först ska det vara grundoljeimpregnering i ändträet för att hindra vattenuppsugning därifrån. Sen ska det helst vara oljebaserad grundfärg på allt.
 
Så det blir tågordningen nu; ändträolja- oljebaserad grundfärg på de nya och de framskrapade trärena partierna - vattenbaserad halvblank täckfärg i två lager över alltsammans. Men de delar som är fina nu efter tvätt målar jag nog inte om igen, får se hur det blir.

Kommentarer
Postat av: Soffie

Svar,vi är bara lediga tor och fr då barnen har höstlov sen har mina föräldrar Nellie då, passar ju bra med en storstad då ,det blir 3e året vi reser utan Nellie, Jag har alltid velat till Skottland,kram å ha en bradag

Svar: Låter trevligt! Ser fram emot att så småningom läsa om resan.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback