Tillsynsrazzior i hästgödselhögar ...

... föreslås i en statlig utredning, SOU 2013 : 4.  Sverige är landet där man kan utreda vad som helst, även hästskit alltså. Hästdynga lyder nämligen  inte under samma lagstiftning som kodynga så därför utreds den separat. Varför det är skillnad förtäljer inte historien. Nu kan jag kanske tycka att hästdynga luktar lite bättre än kodynga. Men å andra sidan luktar grisdynga värst så om lukten är orsaken så borde svinsskit ha en alldeles i särklass egen lagstiftning!
http://rod.se/utredning-vill-se-h%C3%A4stg%C3%B6dselrazzior
Nu är inget dyngbeslut fattat än men utredningen har i alla fall lämnat ifrån sig något! Skit kanske ;-)??? Darra månde Sveriges kusar!

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Det låter väl ambitiöst. Är väl tjänstemän som har för lite att göra kanske. Grisdynga luktar värst. Absolut!

Postat av: Lena

Det är nog inte lukten som är problemet. Snarare är det näringsämnena kväve och fosfor som läcker ut och förorsakar övergödning i vattendrag, sjöar och till sist i havet. Många bäckar små.......

Svar: Jo, det kan jag förstå, fast vad som skiljer hästdynga från annan dynga i de här sammanhangen har jag inte klart för mig. Men man kanske utreder varje skitsort för sig.
Inga Magnusson

2013-01-31 @ 15:08:50
Postat av: Veiken

Va? Jösses! Kors! Himmel! Det är baske mig inte klokt!
Vilken dynga! ;)

2013-01-31 @ 15:25:00
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Gunnel

Dynga är tydligen ingen skitbagatell. Det måste utredas ordentligt. Ha det gott.

2013-01-31 @ 15:56:24
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Låter fantastiskt - men inte otroligt. men byråkraterna ska väl ha sitt.

Vi tycker hästdynga är bäst som gödsel. Men i vår kommun använder man kodynga i vår gödselgasanläggning! Fler borde ta efter.

Vi borde väl snarare utreda hur Migrationsverket tillämpar Barnkonventionen. Det där med barnets bästa tycks ha gått dem fullständigt förbi...Se dår ett bra ämne för en utredning!

Svar: Mmm.... och så ta sig en titt på hur det är möjligt att Migrationsverkets tjänstemän kunnat sälja uppehållstillstånd.
Inga Magnusson

2013-01-31 @ 22:40:07
Postat av: Lena igen

Det är storleken på gödselmängden som är viktig.

Har du fler än två hästar krävs redan idag gödselplatta.

Det är väl ytterst sällan som svin och nöt hålls i små besättningar - därför finns det sedan länge lagstiftning om den gödselhanteringen.

Förr användes gödseln på åkrarna, men idag är det enklare och billigare att använda konstgödsel.

Kvittblivningen av restprodukten "gödsel" har blivit ett miljöproblem. Hört talas om döda syrefattiga bottnar i Ängelholmsbukten och i hela södra Kattegatt?


Svar: Ok, fast jag har fortfarande svårt att hänga med i varför det blir skillnad på två kor, två grisar och två hästar. Det blir ungefär lika mycket dynga efter vart och ett djurslag. Eller om man så vill mäta dyngan i kilo / kubikmeter / vecka eller vad som helst. Dynga som dynga! All dynga förorenar väl ungefär lika mycket.
Inga Magnusson

2013-02-01 @ 15:54:45
Postat av: Lena igen

Vet du någon som bara håller två kor eller två grisar, dvs två eller färre djurenheter? Då behöver inte heller de en gödselplatta. Bra, va? :-) Dynga som dynga. Lagringstiden beror på var i landet djuren finns.

http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/odling/vaxtnaring/lagrastallgodsel.4.1a4c164c11dcdaebe12800084.html

Svar: Ja!
Inga Magnusson

2013-02-01 @ 23:46:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback