Slingrar sig ...

... gör nu alla för de dåliga opinionssiffrorna inom C. Det är nästan ingen som är skyldig till någonting. Ingen vill se bakåt, analysera  och lära sig nåt av det som hänt. Alla vill fortsätta ha på skygglappar och se enbart framåt, vilket man har gjort den senaste tiden och det har ju tyvärr avskärmat partiledningen från verkligheten runt omkring.  
 
Annie Lööf gör ett par korta uttalanden i kvällens Agenda, som egentligen hade ett annat tema, men vägrar möta journalister som vill veta hur hon ställer sig till de katastrofala opinionssiffrorna. Det är lite fegt när det stormar runt partiet. Staben låter meddela teve att Annie inte vill träffa journalister - svagt ledarskap.  Man hänvisar till att partisekreteraren handhar opinionssiffror. Men i katastroflägen borde det vara partiledaren. Annie  uttalar i Agenda att hon har ett ansvar för de dåliga siffrorna, att turbulensen skadat partiet på kort sikt, men  hon har hört många centerpartister säga att det här var vad partiet behövde för att lyckas på lång sikt. Så egentligen är det som händer nu bra för partiet, så måste man tolka hennes uttalande. Kanske menar hon att man nu äntligen lyckats tvätta bort partiets landsbygdsstämpeln, vilket Annie efterlyste i sin valanalys. Och när Jonas Sjöstedt undrar om inte det här idéprogrammet passar bättre på Stureplan än på landsbygden så svarar hon bara att det var lågt. ??? (Det kanske var sant det Jonas sa, för det säger många centerpartister också, det kanske  inte var lågt). Sen menar Annie att S har skött det här med idèprogram mycket sämre än C för S har gjort det  i slutna rum (vilket inte var sant eftersom det är ute på remiss och ligger på hemsidan nu!).Dåligt påläst Annie! Farligt, farligt att om och om  igen göra uttalanden som inte är sanna! Det naggar förtroendet. 
http://www.svt.se/nyheter/sverige/loof-ar-urusla-siffror
 http://www.svt.se/nyheter/sverige/glesbygden-het-fraga-for-loof-och-sjostedt
http://www.expressen.se/nyheter/annie-loof-om-nya-siffrorna-urusla/
 http://www.expressen.se/nyheter/loofs-tjuvnyp-pa-s-i-agenda/
 
Per Ankersjö, ordf. i programgruppen menar att det är inte fel på själva idéprogrammet och liberalismen, utan det är  fel på den interna kritiken av ideprogrammet. (?) Centerpartister har varit för kritiska helt enkelt och debatterat för mycket och för öppet. Det har blivit för bråkigt och det gillar inte väljarna.  (Fast å andra sidan så var det ju enligt honom bra med öppenhet och debatt, det hade man ju syftat till med idéprogrammet, men tydligen inte inom det egna partiet, eller hur menar karln??? Eller var det bara beröm över programmet som fick framföras???) . Sen är det ju enligt honom medias fel också som har skrivit för mycket om helt fel saker i programmet. Media har varit ojusta och inte skrivit lika mycket om hela programförslaget. ;-)   Sen är det fel på centerpartisterna för de är inte vana vid den här öppenheten. Ja, sen kan det möjligtvis vara lite fel på honom själv också som bidragit till ett sånt förslag till idéprogram som skapade ett sånt stohej. Men det skyller han på att partiledningen hade sagt innan att man ville ha debatt om programmet och att man spetsat till det så att det skulle finnas nåt att "fila ner". Vad menar han???? Skrevs detta bara för att man skulle ta bort det sen? Bara för att provocera?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/per-ankersjo-skyller-pa-kritikerna-och-sig-sjalv_7843302.svd
 
Många andra funderar nu över uttrycket att C måste bli tydligare med vad man vill. Men hur i all världen ska man kunna vara tydliga när det inte finns någon politik just nu att vara tydlig med? Det är ju för mycket å ena sidan och å andra sidan. Och så har det varit sedan partiet ockuperades av Stureplansfalangen bestående av tokliberaler som Alexander Bard, Federley och tyvärr också Annie Lööf.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/interna-kritiker-inte-overraskade_7843536.svd
 http://www.dn.se/nyheter/politik/cs-partisekreterare-vi-tar-det-har-pa-stort-allvar
http://www.expressen.se/nyheter/nagon-i-toppen-maste-ta-pa-sig-det/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16101475.ab
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/c-har-ingen-formel-att-atervanda-till_7843848.svd
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inger E(norah4you)

Lågt av Sjöstedt? Hon måste skämta för Sjöstedt lät i alla argumentationer utom en mer Centern än vad Lööf lyckades med slingrande sig som hon gjorde i stället för att göra klart att hela Sverige skall leva.

Inte ens passningen om behovet av att stödja lanthandel och småföretag klarade hon av..... Så om något var lågt var det kvalitén på Lööfs eget pladder.

Svar: Av allt att döma har Sjöstedt fattat det som inte Annie har fattat; att det finns så där 10 procent väljarstöd att hämta i glesbygden och han är beredd att träda fram som ett parti för dem som C nu har svikit. Jag har inte sett Agenda men det jag läst om det var inte bra för Annie L och ännu sämre att hon inte vill svara på medias frågor nu när partiet är i en djup kris. Hon kan inte gömma sig bakom att "staben" inte vill att hon ska framträda, eller att det är alltid partisekreteraren som hanterar opinionssiffror. Det är lågt! Så agerar inte en stark ledare. Hon framstår som svag och rädd och dåligt påläst innan hon uttalar sig och det är riskabelt.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Jag såg i Skavlan att man hade gått runt med en bild på Stefan Lövfen och frågar folk vem detta var. Svaren är häpnadsväckande. Nån trodde ex. Att han var statsminister.

Om så många har så oklar uppfattning om politik så måste partiena vara glasklara och tydliga i sitt budskap. Det är inte bara C som har problem men just nu vet inte jag heller ärligt talat vad C står för. Och jag är ändå mer intresserad och påläst än de flesta.

Svar: Jag också på Skavlan och blev minst sagt häpen, vi tittade stumt på varandra! Det är nog så som du säger att de flesta har mycket diffusa uppfattningar om politik och mycket av sympatier handlar om vad som förmedlas i stora drag i medias rubriker / bilder. Men C har en identitetskris, antingen får man vara ett intresseparti för landsbygden och erkänna det, eller också får man bli ett liberalt idéparti. Kombinationen tror jag inte på och tydligen ingen annan heller. Med så lågt opinionsstöd som 3.2 % så är det nog i stort sett bara de förtroendevalda ute i landet som säger sig vilja rösta på Centern.
Inga Magnusson

2013-01-21 @ 14:18:37
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Lena

Svt i Rapport i går gjorde en liknelsse mellan Annie och Teskedsgumman, som bara blev mindre och mindre. Inte ger det någon extra PR för C om man frågar dem som inte kände igen Löfvén. Fri invandring, månggifte och slopad arvsrätt är inga bra argument för att värva fler röster.

Hur ska övriga centerpartister kunna vända på denna utveckling? Eller ska C bli ett tokparti?

Svar: Sparka ut ockupanterna från Stureplansfalangen, gå tillbaka till landsbygdsfrågorna och välja Eskil Erlandsson till partiledare. Då har man alla gånger runt 10 % i väljarstöd.
Inga Magnusson

2013-01-21 @ 21:01:24
Postat av: Lennart Carlstedt

C har en god tradition av kvinnliga partiledare. Och Anna-Karin Hatt står för traditionella värderingar inom centern.

Centern har minskat sedan 70-talet. Ett av de största sveken är att de gett upp sitt motstånd mot kärnkraft. Och jag tycvker nog att partierna ska försöka få väljre överallt. Hela Sverige ska leva - det gäller ju även storstäderna där man bl a har ett bra förslag om att bilparkten ska vara fossilfri tioo 2030. Miljön är juen av partiets profilfrågor!

2013-01-21 @ 23:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback