Oskar nära döden två gånger idag!

För en stund sedan fick jag den här bilden från gubben och T som jagar med Oskar. Han hade fastnat på en klipphylla,  satt där och stormskällde av ilska och tog sig inte vidare för egen maskin utan måste räddas av husse. Roland fick klänga och hänga i några träd på den lodräta bergväggen för att få tag på honom. Fast Oskar är inte pjoskig utan fortsatte direkt att jaga! Skönt att det finns pejl, annars hade han väl suttit kvar!
 
Uppdaterat 12.15.   Oskar fortsatte alltså jaga efter klipphyllevistelsen. Men rådjuret gick över bäcken som rinner förbi Agnars, Oskar följde efter och hamnade i vattnet i det stritt strömmande vattnet, blev hängande på en iskant, lyckades hålla sig kvar där en dryg kvart! Under tiden förstod Roland att något var fel eftersom Oskar skällde och pejlen visade att han var kvar på ett ställe i bäcken. När Roland kom fram var den stackars lilla taxen helt slut och hade inte orkat länge till utan dragits med av forsen. Oskar blev alltså räddad en gång till samma dag och den här gången var han verkligen nära döden. Oskar har en okuvlig jaktlust och ville fortsätta direkt när han kom opp ur bäcken, men husse avslutade jakten för idag. Nu får han lov att ta igen sig! Och gubbarna grillar korv!
 
 Uppdaterat 15.00: På den här iskanten hängde Oskar i 15 - 20 minuter i väntan på räddning!  Vattnet är rätt djupt och strömt så han hade inte haft en chans. Vi är tårögt tacksamma att dagens båda äventyr slutade lyckligt. Nu ligger han i alla fall still på golvvärmeplattorna i hallen och vilar.
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Oskar, är det taxen? I så fall är jag inte förvånad. TUR att Roland var så snabb att reagera, att drunkna måste vara en odöd, som man säger i Västerbotten.

Svar: Oskar är taxen - fortfarande. Och det är vi glada för. Roland sprang bägge gångerna så mycket han orkade genom terrängen för att hinna fram till honom. En odöd låter som ett intressant uttryck.
Inga Magnusson

Postat av: Marie

Oj, vad läskigt! Underbart skönt att allting slutade bra! Det hade ju blivit en eländig inledning på året annars! Ha nu en skön helg tillsammans både hundar, hussar och mattar. ;-)

2013-01-04 @ 15:06:00
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lena Liden Jonasson

Vilken dramatik, kan tänka mig att han blir lite extra bortskämd nu och kanske gubben också, som gjorde sådana dramatiska räddningar.
Tur att allt gick bra !

2013-01-04 @ 17:05:02
Postat av: Lena

En klok liten tax, som hör av sig och ropar på hjälp. Förutom pejlen förstås. Som matte på hemmaplan blir man rädd i efterhand. Vi höll på att mista en hamiltontik i en smålänsk å. Det var före pejlens tid, men hon skrek på hjälp tills husse hann fram. Puh, otäckt!

Svar: Det är ju den stora skräcken den här årstiden, att någon av hundarna ska jaga ut på dålig is och försvinna i vattnet. Jag förstår att ni också blev rädda när er hamiltontik föll i ån.
Inga Magnusson

2013-01-05 @ 11:33:19
Postat av: Herta

Men lilla gubben! Är han i farten nu igen. Han har väl varit i otäckheter även tidigare om jag inte minns fel.

2013-01-05 @ 11:42:21
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback