Livsstilskriminella ....

... är ett nytt uttryck som börjat få fotfäste. Det är alltså människor som valt att ha brott som livsstil och födkrok. De har inga ambitioner att leva på något annat sätt utan väljer alltså med öppna ögon en kriminell livsstil. Deras vänner lever ofta på samma sätt, kort sagt utgör de den lilla grupp individer som står för en mycket stor del av de brott som begås i Sverige.  Det vore nog inte fel att lagstifta om möjligheten att förse dem fotboja under de perioder de inte sitter i fängelse. Många människor är hjärtligt trötta på alla  villainbrott samt stölder av fyrhjulingar, diesel, bilar,osv.
http://www.nwt.se/arvika/article1237079.ece
http://www.nwt.se/112/article1237087.ece
Polisen upplever ofta sitt arbete som meningslöst eftersom de här släpps ut snabbt igen när de väl gripits och erkänt. Åklagarmyndigheten säger sig inte vilja delta i jakten på livsstilskrimínella och säkert finns inget lagstöd för det heller. Det kan vara så att man måste identifiera den här gruppen utifrån givna kriterier för att kunna lagstifta så att man kan hantera dem på ett sätt som stämmer överens med det allmänna rättsmedvetandet.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Här i Halland har polisen satsat särskilt på just denna grupp. Jag tror inte att det behövs någon ny lagstiftning för detta. Och resultatet har redan visat sig i att bl a villainbrotten sjunkit rejält här i regionen.

Fotboja är säkert ett bättre alternativ än fängelse. 70% av dem som hamnar i fängelse återfaller. Egentligen är det ju rätt konstigt att man sammanför dem som är kriminella - hur ska de då komma bort från sitt kriminella nätverk?

Svar: Ja, jag förstår inte varför man inte använder fotboja mer, det borde vara mer effektivt än fängelsestraff. Jag tror att Värmland också behöver en sån satsning. Nu har det varit väldigt många såna här brott.
Inga Magnusson

2013-01-22 @ 22:36:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback