Kaka ...

 
... är ett lokalt bröd som är väldigt gott! Det finns de som kan baka kaka och gör det bra. Jag kan inte, tyvärr,

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Dom kakorna ser verkligen goda ut! Längesen vi bakade sånt bröd. Apropå sånt bröd så bakade våra släktingar i Holmedal sina kakor med vetemjöl. Jag har rötter i Eda kommun och där bakade alla med råg. Lite småmärkligt. Vad kan förklaring vara?

Svar: Ja, det är speciellt. Normalt så var ju förr vetebröd rikemansbröd och rågbröd fattigmansbröd. Men jag har svårt att se såna skillnader mellan Nordmarkingar och Eda-bor. Väldigt gott är det i alla fall när det är bakat på gammaldagsvis.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

OH, det ser så gott ut. Förr fanns det hembakat i alla hus. Min svärmor var suverän på att baka på det gamla viset. Lite ljummna nygräddade "bakekakor", med smör och en skiva stark ost! Ojojoj, vad jag saknar det!

Svar: Jag kan tyvärr inte äta detta pga intolerans, men gubben njuter i fulla drag, en liten bit varje gång så baket ska vara så länge som möjligt! Och doften av nybakat kan jag också uppskatta.
Inga Magnusson

2013-01-29 @ 15:09:40
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Veiken

LJUMNA heter det! ;)

2013-01-29 @ 15:10:13
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Herta

Jaha nu blir vi hungriga igen.

2013-01-29 @ 21:29:37
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Suss

Såg himla gott ut, nästan som de mjukkakor jag bakad när jag var Västerbottning och hade tillgång till vedugn! Det var då det, nu blir det vanligt och ovanligt matbröd i vanlig ugn.

Svar: Du är ju himla duktig på bakning så ditt bröd är säkert jätteläckert även i vanlig ugn. Det är nog nåt speciellt med vedugn i Norrland. I dotterns hyreshusområde i Umedalen så fanns ett gemensamhetshus med vedung!
Inga Magnusson

2013-01-30 @ 22:55:02
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback