Jan Stenbecks liv ...

... fascinerar mig. Hans kombo av intelligens, humor, mod, kreativitet, maktlystnad och livsglädje är väldigt ovanlig. Sen kommer naturligtvis till att han hade en rikemansuppväxt som gav honom ett enormt självförtroende och en massa nyttiga kontakter redan från barnsben. Exempelvis så fanns ett skrivbord redan klart för honom på ett stort amerikanskt företag, ett företag som hans pappa hade hjälpt i samband med Krügerkraschen. Men hans liv kom inte att flyta på i uppgjorda banor, långt därifrån. Han hamnade i maktkamper av olika slag; mellan falanger av svenskt näringsliv bl.a. mot Wallenbergarna och strider  inom familjen. Jag ser fram emot att följa hans vidare öden och äventyr, både som affärsman  och som privatperson.
 
Det är inte så mycket som kan hålla mig kvar framför teven numera, men detta var intressant.
http://www.dn.se/ekonomi/vannerna-berattar-om-stenbecks-lyxliv
http://www.expressen.se/ekonomi/stenbecks-lyxprylar-varda-20-miljoner-kronor/ 
http://www.expressen.se/nyheter/stenbeckbarnen-han-ar-en-stor-inspiration/

Kommentarer
Postat av: Robert

Han var en översittartyp och skitstövel som gärna roade sig på andras bekostnad.

Svar: Den bild som ges av honom är blandad. Jag tycker han är fascinerande men långt ifrån sympatisk
Inga Magnusson

2013-01-05 @ 13:11:03
Postat av: Inga M

"Det är väl just dokumentärens styrka: att visa både goda och dåliga sidor. Dokumentären om Palme är också välgjord och fascinerande.

(Men som någon skrev i DN - när får vi en lika intresant och uttömmande dokumentär om en kvinna?"

OBS Den här kommentaren skrev inte jag utan en anonym kommentator. Fast det blev ett fel på mitt svar så jag publicerar den här istället.

Och här nedan är mitt svar så som det skulle vara, det blev fel förut:

"Ja, jag såg den också. Palme har jag alltid beundrat för hans brist egennytta och för hans hängivna engagemang för sin ide. Han brann för det han trodde på och det på ett sätt som man sällan ser hos dem som har makt, oavsett om det gäller politik eller näringsliv. Jag skulle inte kunnat tänka mig att Palme, om han fått leva längre, skulle ha tagit tjänst hos någon konsultfirma efter avslutad politisk gärning, så som en del andra kända politiker gjort.
Sen kan jag bara instämma i efterlysningen när det gäller bra dokumentärer om kvinnor."


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback