Inköpens dag ...

... har det varit idag fredag. Gubben har köpt  bil och sonen + C  har köpt en lägenhet! Lite nervöst är det med såna stora satsningar inom familjen, det är ju inte så ofta. 
 
Men ingen kommer att märka bilinköpet för den nya ser ut ungefär som den gamla. Det är en automat och nu ska vi vänja oss vid att köra med en fot. Jag är lite rädd för att det kan vara svårt efter så många år med vanlig växel, men å andra sidan ska jag ju inte köra den så ofta heller. Jag har ju min gamla Corolla - 99. Den har jag inte reparerat en enda gång, bara besiktigat och kört.
http://www.whispbar.se/bilar/toyota/hilux/2013/doublecab4doorute-3547
 
Sonens inköpta lägenhet är större än den nuvarande, mer plats för Bill, mer innergård, nära pendeltåget till Norrviken (Bills morföräldrar), kakelugnar som går att elda i, balkong, nära Vasaparken och Karlberg, lite längre från centrum än den nuvarande. Ser bra ut! Tillträde så småningom. För mig är det oerhört rörande att den ligger bara runt hörnet från den plats där min mamma föddes år 1917.  Slumpen är gåtfull ibland. Vad förde mammas barnbarn o barnbarnsbarn just dit?    
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till era inköp! Hoppas ni ska trivas bra med både bil och sonen med lägenheten!

Postat av: annechristines/bustanten

Låter som trevliga saker.
Villken fin lgnhet med kakelugn.
Och bilköpet! Grattis vad roligt!
Ha en jättefin och skön helg från mig!

2013-01-19 @ 01:27:34
URL: http://annechristines.bloggo.nu
Postat av: Marie

Oj, det var inga dåliga inköp på en och samma dag! Grattis till er alla! :-)

2013-01-19 @ 08:19:25
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Gunnar

Ja det finns märkliga sammanträffande. Kanske är det slumpen men vem vet? Hoppas att dom kommer att trivas i sin nya lägenhet.
Jag tycker att det är OK med automatväxel bara man "klistrar fast" vänsterfoten i bilgolvet.

2013-01-19 @ 08:23:32
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lena

Ett bilbyte piggade säkert upp Gubben. När du kör den kan du bara lägga ditt vänterben under stolen, så slipper du överraskande tvärnitar. Gubben var förutseende, men bröt han inte fel ben?

Underliga är livets vägval! Tänker på lägenheten.

2013-01-19 @ 09:00:04
Postat av: Mia

Jag sällar mig till skaran som hurrar GRATTIS till både er bil och sonen med familjs lägenhetsköp!

2013-01-19 @ 10:36:26
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: TT

Stora grejer!
Vi hade under lång tid en automat och en med manuell växellåda och jag använde både... ibland fick man motorstopp när man glömde att det var den manuella man hade men det här himla skönt med automat. Fast jag gillar att köra bil och växla så jag har manuell och kommer nog att ha.

Svar: Nu ´fixar jag automaten vid normalkörning, men hatar verkligen precision som att backa upp mot huset eller att köra in i vårt trånga garage! Eller att köra på smala vägar där det inte går att mötas när jag kommer med den här elefantbilen! Tacka vet jag min gamla Corolla, den är så lite att den tar sig fram överallt utan ansträngning.
Inga Magnusson

2013-01-19 @ 21:26:10
URL: http://tyratok.blogg.se
Postat av: Suss

Roligt med en funktionell bostad, mitt i Stockholm. Att det är nära platsen där din mamma föddes tror jag bara är som det ska vara. Allt går ihop, ju äldre man blir och det känns skönt på något vis.
Grattis till ny bil, sådant är också roligt!

2013-01-20 @ 13:35:42
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Landkrabba

Vi har automatbil och jag gillar det. Å andra sidan hade jag knappt kört bil sedan jag tog mitt körkort 2004 eftersom vi inte haft någon innan. Så jag vande mig snabbt och har redan börjat fasa för när barnen skall övningsköra ;)

Svar: Jag var ute och övningskörde idag och kan lägena 4D och P. Vad alla de andra betyder har jag fortfarande ingen aning om. Får väl fortsätta öva! ;-)
Inga Magnusson

2013-01-20 @ 21:14:00
URL: http://landkrabba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback