Gummihandskar

En rätt stor del av julen här i hemmet  har framlevts med gummihandske på vänster hand, eftersom tummen har varit ordentligt omplåstrad de senaste veckorna. Ville bara passa på att rekommendera XL-byggs variant. Den är behagligt flossad på insidan, belagd med nåt mjukt tygliknande lager. Pillade för övrigt bort de sista stora  ruvarna igår för det hade börjat klia. Det visade sig att de också var sårskårpeinkapslade glasflisor! Det är klantigt att inte göra rent sånt här hos proffs på en gång. Säkert hade tummen  läkt mycket snabbare och mer smärtfritt då.  Nu tog det tre veckor!
 
(Ser att i bakgrunden hamnade en av de fina kristyränglarna som var med bland årets julgåvor).
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Åh sådana änglar hade vi alltid i granen när jag var barn! Hoppas att du har fått bort alla glasflisor nu.

Postat av: Marie

Skönt att tummen läkte fint tillslut även om det tog lite tid. Vad det gäller plasthandskar så har jag ofta plasthandskar på mig. Ett par i köket, ett annat par när jag dammar/städar och ytterligare ett par när jag tvättar toaletter. Mina händer är dåliga på att tåla vatten (i alla fall under vintern) de blir så torra att de både spricker och blöder om jag tillbringar för mycket tid i vatten. Därav mina handskar. :-)

2013-01-04 @ 09:43:48
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Suss

HUUU, det gör ont i hela min hand när jag läser om sårskorpeinkapslade (i övrigt ett utmärkt ord) glasflisor. Vill inte byta med dig, tycker du ska reklamera vården du fick när du kom in med tummen full med glas!

Svar: Hmm jag får bara reklamera hos mig själv för jag uppsökte ingen vårdcentral.
Inga Magnusson

2013-01-04 @ 14:56:21
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Lena

Naturen är fantastisk på att läka. Glasflisorna var ju rena, så du slapp ömmande infektioner runt dem.
Bra gumma reder sig själv!

Svar: Jo det var nog rent, men jag insåg inte att det satt glas kvar. Det hade liksom gömt sig djupt ner i såret vid olyckstillfället men kröp väl uppåt senare under läkningen.
Inga Magnusson

2013-01-05 @ 11:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback