C störtdyker ...

... i senaste opinionsmätningen och det är en statistiskt säkerställd förändring. 3.2 % och alltså en rejäl bit under riksdagsspärren. Nu får säkert Annie Lööf klä skott för detta som partiledare och nyliberal. Men det är lite orättvist. Hon har inte stuckit under stol med sina åsikter innan hon blev vald och måste naturligtvis ha tolkat valet som  att det var rätt att fortsätta på den inslagna vägen. Det behövs mer radikala åtgärder för att återupprätta partiets anseende och väljarstöd än att enbart  plocka bort Annie Lööf; släng ut ockupanterna från Stureplanscentern med bl.a.  Federley och Alexander Bard i spetsen! Ta tillbaka partiets profil som intresseparti för landsbygd, bra mat, kommuner, skogsbruk, jordbruk, småföretagande och regionalpolitik! Många skulle gärna se Eskil Erlandsson som ledare för ett sånt parti. Han är en populär person med brett stöd i partiet ute i landet.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centerns-samsta-i-sifo_7842370.svd
http://www.expressen.se/nyheter/rekordlaga-siffror-for-c---loofs-kris-djupare/
http://www.dn.se/nyheter/politik/rekordlaga-siffror-for-centern
http://www.svt.se/nyheter/sverige/katastrofsiffror-for-c-i-ny-matning
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/samst-resultat-hittills-for-centern_7842068.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/c-under-sparren-i-januari-sifo_7842270.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/partisekreteraren-ideprogrammet-bakom-usla-c-siffror_7842780.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reaktionerna-mot-ideprogrammet-slar-igenom_7843182.svd
 

Kommentarer
Postat av: Inger E(norah4you)

Eskil Erlandsson vore nog ett bra val.

Sedan bör någon sätta Stureplancentern på skolbänken om de ska stanna inom Centern. Liberalism är det inte det de förespråkar. Det är ett hopkok av Rousseaus avhandling: Discours sur l'origine et les fondements de l'inégalité parmi les hommes blandat med vänstersocialism tillagat med missförstånd av den Frisinnade gruppen inom liberalernas önskan att frigöra sig från staten med Stureplanscenterns tolkning att de ville frigöra sig från religionen. Från statsreligion ja. Men absolut inte från religion.

Stureplanscentern står fn vänster om Vänsterpartiet med flertalet av de idéer som de fört fram.

Postat av: Robert

100 % rätt analys!

2013-01-20 @ 11:34:11
Postat av: Selma

Jag har som funderat lite hur det kom sig att Stureplanscentern fastnade för centern just.

Svar: Jamen det är helt obegripligt ur ideologisk synpunkt för man har eg inget gemensamt med c! Möjligen med FP men där blev ju Alexander Bard tydligen utslängd. Eller mer gemensamt med yttersta V. Men kanske var det lättast att ta sig in i c eftersom partiet i stort sett saknat lokalavdelningar i storstäderna, men varit starka i landsbygdskommunerna.
Inga Magnusson

2013-01-20 @ 12:54:18
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Suss

Inte för jag sympatiserar med centern, inte ett dugg, men det var BRA rutet (eller vad det heter när man ryter i imperfekt?)
Jag tycker som du, de ska stå för det du skrev, jag kopierar din text: "Ta tillbaka partiets profil som intresseparti för landsbygd, bra mat, kommuner, skogsbruk, jordbruk, småföretagande och regionalpolitik!"

Svar: Om inte c tar de frågorna så gör ingen annan det och det är faktiskt inte juste! Det handlar om många människor och stora ekonomiska intressen som i så fall saknar politiska företrädare på central nivå! Jordbruksmarken och skogen representerar stora värden i Sverige och inte bara ekonomiska sådana.
Inga Magnusson

2013-01-20 @ 13:31:57
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Josephine

ja vore det val idag skulle jag faktiskt inte rösta på centern i riksdagsvalet - inte med det föreslagna partiprogrammet.

Jag är hemma i Småland vid jul och ibland någon mer gång under året - man har ju inte hur mycket ledigt som helst och jag vill besöka andra ställen också...

2013-01-20 @ 16:23:47
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Jag håller med dig i stort, Inga! Men de som skriver att de är vänster har inte fattat något. Det är snarare höger om hägern! Staten är någont ont (misstänkt likt Republikanerna i USA), månggifte (vilken vänstermänniska förespråkar detta?) och total frihet. Frihet är det bästa ting - för den henne rätt kan bära sikrevi biskop Tomas som bekant.

Jag föresprkar Anna-Karin Hatt. Hon var ju egentligen Maud Olofssons kronprinsessa. men allt är kanske inte Annie Lööfs fel...Och man måste locka storstadsväljarna också! Varför inte fler billiga hyresrätter t ex?

Svar: Nej man måste inte locka storstadsväljarna. Det skulle räcka till bortåt 10 procents väljarstöd om man höll sig till sina kärnfrågor och fortsatte vara ett intresseparti för landsbygd, jord, skog, regionerna, kommunerna, bra mat osv. Bra mat är förresten också ett starkt intresse i storstäder.
Inga Magnusson

2013-01-20 @ 23:14:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback