C har övergivit oss på landsbygden ...

... skriver Tommy Hammarström  i Expressen. Visst är det så. En ganska stor grupp människor; jordbrukare, markägare, skogsägare, matproducenter, djurägare och glesbygdsbor saknar nu företrädare i riksdagen. Det är inte bara en grupp väljare utan också människor som äger en hel del av landets naturtillgångar, kapital och exportindustri.  Trist att inte (C )vågade hålla kvar vid sin tidigare tydliga och välkända profil och värna om sin plats i riksdagen genom att fokusera på de egna frågorna. Istället har man gett sig ut på en stöldturné för att försöka roffa åt sig lite liberalism från (FP), lite företagartänk från (M), lite miljö från (MP), lite social omsorg från (S)  osv. Ingen har blivit imponerad, förvirringen sprider sig. Och de visioner som presenteras i det s.k. idéprogrammet är inga visoner,  för såna ska ha någon kontakt med verkligheten. De är verklighetsfrämmande  utopier utan minsta realism och de  väcker bara löje. Måste vara hämtade från korridorerna i ett ungdomsförbund eller stundentförbund.
http://www.expressen.se/ledare/tommy-hammarstrom/centern-har-overgivit-oss-pa-landsbygden/ 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nya-ideer-satter-press-pa-loof_7811122.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/annie-loof-avbryter-semestern_7808974.svd
 http://www.dn.se/nyheter/politik/centertopp-sagar-programforslag
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/loof-hem-for-att-mota-stormen_7811786.svd 
http://www.dn.se/debatt/jag-sager-nej-till-programmets-helhet
http://www.dn.se/nyheter/loof-hotas-av-tunga-avhopp
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/centern-pa-hal-is
 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/annie-loof-hem-fran-thailand-for-att-mota-kritikstormen_7811786.svd 
 
Uppdaterat: Just nu landar Annie Lööf i Sverige efter att ha avbrutit sin semester i Thailand. Hon lär få det hett om öronen.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/loof-hem-for-att-mota-stormen_7811786.svd 
 
Kanske bryter idéprogrammet mot regeringsformen och Bernkonventionen så som kommentator Norah4you beskriver på sin blogg?
http://norah4you.wordpress.com/2013/01/10/vad-ar-regeringsformen-annie-loof/ 
 
Men det går inte att skylla (C):s långsamma självmord på Annie Lööf. Hon ledde analysarbetet efter förra valet och det hon redovisade där är vad hon blev vald på av en majoritet inom partiet. Bland annat skriver hon där att hon vill tvätta bort landsbygdsstämpeln och det arbetet har varit framgångsrikt. Så framgångsrikt att man lyckats tvätta bort i stort sett alla landsbygdsväljare. Det finns en chans för partiet att göra en kovändning ut ur den kris och panik som man hamnat i och det är att göra avbön, gå tillbaka till sina rötter och övertala Eskil Erlandsson att ta över som partiledare. Alexander Bard, Federly och resten av tokliberalerna i partiet kan gott bemöda sig att bilda ett eget nytt parti istället för att ockupera gamla hederliga (C).  

Kommentarer
Postat av: Inger E(norah4you)

Visst har Annie Lööf gjort det. Värre än så. Hon uttalar sig så att det tyder på att hon inte ens förstår orden och innebörden i Regeringsformens 1 kap 2§. Inte heller i artikel 28 i Barnkonventionen. Är detta verkligen möjligt?

Svar: Tja, lite tveksamt ser det ut. Tokliberala idéer kallas det lite här och där. Ändamålet får tydligen helga medlen i jakten på borttvättning av landsbygdsstämpeln och skapandet av ett nytt "Alexander Bard-parti". För han är än så länge den ende som ställt sig bakom idéprogrammet till 100 %.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Det är tragiskt att man skjuter ett respekterat parti i sank. Ett C som det var tänkt en gång, behövs som motvikt i vårt land... Sorgligt! :(

2013-01-10 @ 14:52:35
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback