Agenda

Tidig lördag morgon strömmar jag Palmedokumentären del 1. Vi är ju så himla dåliga på att passa bra teveprogram så det får bli att kolla i  efterhand. Den är grymt välgjord. Jag hörde ju till den del av svenska folket som verkligen gillade Olof Palme, mest för hans helhjärtade och oegennyttiga engagemang i  det han trodde på, men också  för hans briljans  och för hans världsmedborgarskap. Samtidigt  fanns i Sverige hela tiden ett palmehat som var väldigt otäckt och för mig obegripligt.
 
Under förmiddagen  blir det lite hemmabestyr, förberedelse till kvällens knyte här. Vid lunchtid ska vi på kaffe till släkting och träffa Varbergarna -kul!  Kvällsäting blir det sen som sagt här hemma med några andra , nu vet jag att det blir dovvilt som gästerna har med. Vi gör dessert och sallad och potatis och broccoli tror jag.
 
. Sen hoppas jag få besked huruvida  sonhustru R har landat i LA  utan bekymmer. Hon ska vara där någon dryg vecka för att vara med på en väninnas bröllop, ett koreanskt bröllop - vad nu det innebär. Det ska bli intressant att höra om nästa gång vi ses. Lite börjar vi planera för  besök av son med vänner som kommer hit över en weekend, bara för att träffas och umgås med varandra. De bor på olika orter och vill gärna bo i ett av våra hus och bara vara, prata, laga mat ihop och så. Ja, lite träffar de oss också förstås. Vi känner ett par av dem sedan lång tid och det blir ett återseende.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag har inte sett den dokumentären ännu. Men det kommer jag säkert att göra.
Låter kul med bröllop i LA. Hoppas att hennes resa har gått bra.

Postat av: Hanneles paradis på Hisingen

det är väl härligt att kunna kolla efterhand

2013-01-19 @ 08:38:41
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Znogge

Jag har inte sett den. Inte än. Gillade inte Palme speciellt men han var ändå en person som berörde genom sitt sätt att vara!

2013-01-19 @ 15:04:05
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Vill gärna se dokumentären om Palme.... När vi var i Sydafrika för ett antal år sedan och besökte en kåkstad frågade folk var vi kom ifrån. När vi svarade Sweden. Sa dom : Olof Palme our friend och visade en liten gatstump som hette Olof Palme gata! Jag blev djup berörd den gången.

2013-01-19 @ 15:48:58
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback