Vargpar med fräscha gener ...

... ska flyttas från Norrland till mellansverige. Gissa om det kommer att uppfattas som provocerande; att flytta ett  vargpar  till ett område som redan har massor av varg och som inte blivit kompenserat för varginplantering i form av jakt! Markägare och jakträttsinnehavare kommer att slå bakut! Rejält!
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/02/Vargpar-ska-flyttas-till-Mellansverige-1.43117/
 
Säga vad man vill, men fingertoppskänslan i varghanteringen är noll för närvarande! Ingen tycks ha noterat  att det stora hotet mot den svenska vargstammen  inte är att den ska falla ner och dö av inavel utan bristen på acceptans bland  de berörda!!!! I Finland har vargstammen minskat ytterligare nu, från c:a 700 när det var som mest till c:a 120 nu! Och det är inte inavel de dör av, det är illegal avlivning, genomförd av de berörda som fått nog.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Så de svenska jägarna kommer att ägna sig åt tjuvjakkt i stor skala? Det tyder knappast på respekt för demokrati - snarare anarki...

Svar: Ja, det finns tecken som tyder på att när man ignorerar de människor som berörs av vargens närvaro så ökar tjuvjakten, kolla på Finland! Vi har i Sverige demokratiskt fattade beslut på både ett maxtak för antalet vargar och för hur man i landet vill lösa problemen med genetiken. Det är synd att inte EU visar respekt för dessa beslut som är fattade i demokratisk ordning av landets styrande. Jo, jag tror att landets jägare är beredda att följa de beslut som fattats i Sverige av våra folkvalda. Om vi någonstans här ser tecken på anarki så är det från Bryssel!
Inga Magnusson

2013-02-16 @ 22:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback