Skräckupplevelse med tre närgångna vargar ...

... nu under helgen  hade en ung mamma som gick på vägen med sina två små barn mellan Tjärn och Åsebyn.  Det är fågelvägen någon dryg mil från oss. Vargarna är inte särskilt  skygga för människor.Bryr sig inte om att människor pratar och stimmar, utan kommer nära och viker inte direkt undan när de får kontakt med folk.  Vad ska vi göra??? Vanmakten breder ut sig hos boende i  vargrevir!
 
Uppdaterat i inlägget nedan är bild på, antar jag, den fjärde vargen i det reviret, den som sågs i Sanda igår, på väg mot Snarkil. Man tror i alla fall att det är / har varit fyra vargar där, kanske någon är fjolårsvalp som är på väg att söka nytt revir. Eller Är det som man säger så att  alfahanen i det här reviret är benägen att göra långa utflykter från flocken på egen hand.  I Östervallskog är det c:a 10 vargar i gränsrevir.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag tycker det är otäckt med alla dessa vargar så nära människan. Det kan inte vara lätt att leva i dessa revir....

Svar: Det är bara förnamnet på hur det är, i all tysthet lider människor och barrikaderar sig inomhus i sina hem.
Inga Magnusson

Postat av: Hannele på Hisingen

Vargen har varit här också, en frisk varg är inte intresserad av människor, det är väl typ för över hundra år sedan en varg hoppade på en människa...

Svar: Det du skriver nu är en omhuldad myt men inte sanning. En fyraårig somåkte pulka i Ryssland dödades av varg förra vintern. En joggare i Nordamerika för ett par år sedan dödades av varg. Och så kvinnan som jobbade i Kolmården, houses sönder småstycken av en vargflock. Jag har ju skrivit en del om varg o bl.a. intervjuat människor som känt sig hotade av varg, oftast av vargflockar. Det är inte trevlig, men de flesta vill inte prata om det offentligt. Det är liksom lite skämmigt att ha blivit rädd för varg.
Inga Magnusson

2013-02-10 @ 20:46:04
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: AnnaKK

Hej Inga, och tack för kommentaren du lämnade i min blogg häromdagen. :-)

Förstår att det är både tråkigt och frustrerande mm att bo i ett vargrevir... Här nere i södra Sverige har vi ju inte alls den omfattningen av vargproblemen, men det händer ju titt och tätt att kringvandrande vargar uppehåller sej i trakten och då framförallt går hårt åt fårägarnas besättningar. :-(

2013-02-11 @ 08:06:50
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Kan tänka mig det känns skrämmande att ha vargar så nära inpå
det är , som jag tror, inte normalt beteende att vargarna inte är rädda för människor
och saker kan gå fel..

2013-02-12 @ 15:31:34
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback