Råttor och RÅTTOR finns det!

Vi har aldrig haft råttor huset förut. Jo, en liten mus för länge sedan, som tog sig in genom en öppen källardörr och letade sig upp i våningen. Men hon avlivades snabbt av katten vi hade då.
 
Igår så stelnade jag till vid ljudet av ett högljutt knaprande bakom ryggen när jag åt i köket. Efter lite forskning så kom vi fram till att det måste komma från utrymmet mellan ytterväggen och skafferiet. Jag tog genast ut allt innehåll i skafferiet och undersökte det, men där fanns inga spår av råtta eller mus.
 
Men ljudet av knaprandet fortsatte under dagen och det var inte på enkelt vis. Det var extremt högljutt, hördes i hela huset inklusive ner till källaren! Det var inga snabba små snabba knapringar utan långsamma och ljudliga. Man såg framför sig en råtta av ordentlig storlek för att åstadkomma något sånt. Även om man slog hårt i väggen så kom ljudet strax tillbaka igen. Ingen liten blyg typ alltså!
 
Vi konfererade och insåg att Anticimex som vi har avtal med för våra hus, inte skulle kunna komma på studs, så nu var goda råd dyra. Roland tänker bra fast han bryter ben ibland. Och kom på att man kunde spruta in något illaluktande i hålen i skafferiet, de som finns för att fästa hyllorna. Och så snabbt  sätta på silvertejp över dem.
 
Så fick det bli. Idag har jag gjort rent allt och städat ur skafferiinnehållet, slängt allt gammalt och ställt tillbaka. Ingen råtta har hörts under hela dagen! På kuppen fick vi skafferiet städat o konstaterat att ingen mus eller råtta varit där inne.
 
 

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Det låter ganska roligt när du berättar om råttan som satt och knaprade högt någonstans i väggen ;-)
ser det hela framför mig i min fantasi :-D
Men naturligtvis inte roligt att ha hemma och i skafferiet
Skönt att det inte varit någon råtta där och hoppas den knaprande råttan försvinner ;-)

Postat av: Lennart Carlstedt

Råttfällor? Eller gör som vi - skaffa katt!

2013-02-20 @ 00:04:19
Postat av: Anders

Tänk vilken god lukt det ska bli när råttan ligger och ruttnar. Det har hänt här en gång, då tappar nog även Roland aptiten!

Svar: Skulle kunna vara slankande! :-)
Inga Magnusson

2013-02-21 @ 19:09:08
Postat av: Suss

Råttor är inte kul att få in! Jag har hållit på i gäststugan idag och packat upp lite restlådor efter flytten. Gissa om jag nästan dog, när jag öppnade en som var full med söndergnagt papper, råttskit och illaluktande. Jag bar raskt ut den, men sedan insåg jag att det var den som blivit "angripen" i garaget i stan, för den var full av solrosfrö som legat i en påse på hyllan ovanför den här lådan. I gäststugan har aldrig funnits något fågelfrö. För säkerhets skull satte jag ut en fälla, men huset ska vara tätt och vi har aldrig sett spår efter någon mus eller råtta, bara att hoppas det är är så!

2013-02-21 @ 20:08:22
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback