Kobajs ...

... i kött från Holland vilket  hamnat  i färdigmat;  hamburgare och kebabkött. Två barn sjuka av ehec. Detta var värre än hästköttskandalen. Men understryker att det finns behov av bättre kontroller nu när vi får in kött från många olika länder, kött som transporterats både levande och slaktat kors och tvärs. Undrar om det är så genomtänkt att göra det man gör nu:; långsamt ta död på det svenska jordbruket som har hårda kontroller på djuruppfödningen och göra oss beroende av import. Både ur klimatsynpunkt och ur kollsynpunkt borde det vara bättre att satsa på närodlat och näruppfött.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/spar-av-kobajs-i-hamburgare 
http://www.dn.se/debatt/livsmedelsbranschen-utokar-kottkontrollen

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Syns att vi måste importera med ett så fint svenskt jordbruk som vi har här i Sverige.
Tittar in och önskar dig Inga en fin helg!

Svar: Önskar verkligen av hjärtat att det svenska jordbruket har en framtid, men då måste man förbättra förutsättningarna. Med de krav som ställs på det så är det svårt att konkurrera med billigt importerat, där man har mycket mer av medicinering exempelvis och inga krav på utevistelse för djuren.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Det närmaste slakteriet här, var det som var på tapeten för några år sen, i en härva där det slaktade hästar hej-vilt som slakteriets ägares dotter hade fått gratis av folk som trodde att deras gamla trotjänare skulle få ett bra och kärleksfullt hem hos henne under sina sista år... Undrar om det inte var de som även fuskade med hästpassen, förresten!?

Så... Tyvärr förekommer fifflandet och bluffandet på mycket närmare håll än vad vi kanske vill tro.

Jag blir bara mer och mer glad över att ha jägare i familjen - och en frysbox full med verkligt ekologiskt och närproducerat kött. I annat fall vet i sjutton om jag inte på allvar hade övervägt att bli vegetarian nu!? 8-I

Trevlig helg på dej!! :-)

Svar: Ja det kan förekomma fusk överallt, men med närproducerat så är det mycket lättare att kontrollera och upptäcka, precis som du berättar här. Det som händer i stor skala i Rumänien eller Frankrike eller Holland har vi inga möjligheter att genomskåda.
Inga Magnusson

2013-02-16 @ 12:12:40
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Jag tycker också att det är för mycket import av kött, och mat och kött som ofta fraktas långa vägar tills det kommer till oss konsumenter
Och många gånger vet man heller inte vad som händer under vägen...

2013-02-16 @ 14:01:17
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Petra

Svenska jordgubbar som inte är svenska jordgubbar.
Ja det finns verkligen fusk även i detta land.

2013-02-16 @ 16:02:56
Postat av: Anonym

Närproducerat är bra! Här i kommunen har vi minst tre olika gårdsbutiker med egenproducerat kött.

Tyvärr lär väl det svenska köttet inte räcka till.

Och jag är glad att vi inte är förtjusta i hamburgare!

2013-02-16 @ 22:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback