Helgkäk
Saltrullen på älg blir väldigt god när man gör i ordning den som tjälknöl istället för att koka den i saltvatten som pålägg. Jag hade sparat tjälknölslag sedan i december i frysen, så jag tinade upp den och använde till den här lilla älgsaltrullen. Först fryst in i ugnen över natten förstås på 75 grader och så tre timmar i den mättade saltlagen (med en del annat i såsom vin, kryddor). Blir otroligt god att skiva tunt. Första dagen blev den kött till potatisgratängen, nästa dag blev det som var kvar, pålägg på Empas hembakade bröd, det som gossarna lämnade kvar förra helgen. Passade bra till löksoppan. Den gjorde jag på buljongen från skink-koket som jag fryste i julas och sen kokade pepparrotskött på älg i och som nu alltså blev basen i löksoppan, utdrygad med kycklingfond och en vinskvätt. Kul att joxa och spara och blanda! Sen beströdd med riven ost vid serveringen. Brödet äter vi alltså hellre bredvid, än i löksoppa.
Kommentarer
Postat av: Peter
"Köp svenskt kött" sa centerpartisten och gick ned i källaren till den stora frysen med gratis kött från jaktsäsongen.
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: Suss
Man ska inte läsa sådana här inlägg precis innan läggdags. Nu är jag JÄTTEHUNGRIG!
Trackback