Fegis

Jag vet inte om det är fegt eller klokt att envisas med att åka skidor med isdubbarna redo. Isen ska ju vara 30 cm nu så det borde vara riskfritt, men det känns ändå som en billig livförsäkring att ha dem där. 
 
Igår blev det sammanlagt 13 km. Hade tänkt göra färdigt den sista rundan på 4 kilometer. I så fall hade det blivit 16 km men  då var lille taxen Oskar trött. Han la sig ner och började bita under tassarna på snön! Så jag vände hem igen och han var lite tacksam för det tror jag. 
 
Idag måndag har jag åkt två varv, sammanlagt 8 km alltså i strålande solsken. Det är gudomligt fint. Jag jäktar inte men tog tiden och nu går 8 km på 50minuter.  Då har jag en liten vilopaus efter halva. 4 rådjur såg jag idag en bit ifrån mig, tur att inte Oskar fick se dem.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det verkar verkligen förnuftigt att ha en "extra försäkring" när man ger sig ut på isen! Härligt låter det också! :)

Trolda - kramar :)

2013-02-25 @ 18:46:12
Postat av: Landkrabba

Jag tycker det är klokt att ha isdubbarna redo om du åker på is. Mamma och pappa var alltid väldigt noga med isdubbar när vi var ute på isarna när vi var små. Å andra sidan var det saltvattensisar men ändå. Det är som du säger, en billig livförsäkring och det är ju inte överdrivet jobbigt att ha dem med...

Postat av: Suss

BRA att du är försiktig, jag går över huvudtaget inte ut på några isar, i synnerhet inte när det börjar våras. Var rädd om dig!

2013-02-25 @ 20:15:33
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Veiken

Jag är också en fegis, men säkerhet kan aldrig vara fel. Det låter faktiskt underbart med skidrundor i solens varma strålar! :)

2013-02-25 @ 22:36:42
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lena

Underbart med februarilov, skidor och sol. På hemmaplan dessutom! Vilken kanonkondition du kommer att få. Och Oskar blir glad.

Smörj in hans tassar med tassalva, så slipper han få ont av isklumparna. Då kan ni köra ett par varv till.

Svar: Bra ide med tassalva. Det ska jag köpa.
Inga Magnusson

2013-02-26 @ 10:51:43
Postat av: Marie

Det verkar väl vara extremt förståndigt att åka med isdubbar. Jag förvånas alltid åt folks naivitet när det gäller isen. Det är glädjande att höra (läsa) att det finns de som använder huvudet på rätt sätt. ;-))

Svar: Igår när jag kom till en del av spåret mitt i sjön så var det lite vattnigt, då var jag tacksam för dubbarna. Säkert ingen fara, men ändå...!
Inga Magnusson

2013-02-26 @ 21:54:06
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback