Bisonbloggen ...

... är värd en titt! Det är vår driftige företagare Lennart Bryntesson, som skriver en blogg med spontana klokskaper. Han har gjort ett inlägg om demokrati o politik i Årjäng och där står en del tänkvärt, en del som jag inte tänkt på, om hur det kan bli så mycket elakt på nätet mot just kvinnliga politiker, bl.a vårt kommunalråd. . Lennart antyder att hon möjligen har rört om i gubbväldet i vår kommun. Och visst kan han ha rätt i att det här med genusperspektivet kan vara tillämpligt på de förtäckta hotelser som figurerat i den senaste tidens politiska debatt i Årjäng. Jag skulle önska att det här var de enda trakasserierna, men det är det inte.  Och jag önskar att det nu har fått ett slut i och med polisanmälan mot kommentar på Runar Patrikssons facebooksida..   

http://bison.se/bisonbloggen/


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag vill inte uttala mig om Årjäng men det finns gott om exempel på riksnivå. Mona föll på en chokladkaka men Björn Rosengren gick lugnt vidare efter alla fadäser.
Gubbvälde är det nog genomgående i bolag, styrelser m.m Makt är svår att avstå från verkar det som. Det är kanske vanebildande.

Svar: Debatten som pågår nu är intressant eftersom kvinnor träder fram och berättar om trakasserier som de inte velat prata om. Alla förstår plötsligt hur vanligt det är - ingen har fattat och sett genusmönstret förut.
Inga Magnusson

Postat av: Pillan

Dåliga förebilder..... :

Fram med lite vänlighet, det kostar så lite men ger så mycket : )

Svar: Ja, i ljuset av den senaste tidens debatt om näthat kopplat till genus så börjar vi förstå vad detta handlar om. Det blir tydligt när man fattar hur många som drabbas, men som inte velat säga nåt. Och här har det förekommit en hel del som inte nått offentlighetens ljus - än. Hoppas det är över nu så det kan få bero med detta. Det räcker nu. Gärna debatt men sakligt och med respekt.
Inga Magnusson

2013-02-08 @ 21:46:31
Postat av: Mia

Den mannen satte pricken över i:et. För visst är det så, att åsikter kan bli väldigt känsloladdade som övergår i vi och dom, t.o.m uttryckas som människoförakt. Det framgick t.ex i veckans Uppdrag granskning.

Ja, kvinnor döms hårdare än män, Mona Sahlin var en av dem som nämnts ovan.... De där båda kvinnorna som inte betalade TV-licens jagades tills de avgick, medan Tobias Billström sjukskrev sig och sedan smög sig in i politiken och sitter fortfarande kvar som minister! Visst är samhället snett, för detta handlar inte endast om politiker, det finns nog litet varstans i samhället att kvinnor döms hårdare än män.

2013-02-09 @ 07:41:30
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback