Bankerna älskar vår höga skuldsättning!

De är naturligtvis generösa med amorteringsfria lån, de har inget intresse av att vi betalar tillbaka ett enda öre av det vi lånar. Så fort vi amorterar så minskar ju bankens ränteinkomster. Om jag vore Ingves, skulle jag också vara bekymrad över att bankerna lyckats med konststycket att få oss att låna så mycket och betala tillbaka så lite på lånen. Hushållens skuldberg bara växer och det gör i princip bankernas också. Fast de tjänar storkovan på kuppen.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/ingves-hog-skuldsattning-kan-inte-ignoreras_7905672.svd
http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/02/11/svenska-bankers-skulder-11-900-miljarder/
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/cervenka-darfor-borde-banker-inte-fa-dela-ut-pengar_7899514.svd#xtor=AD-500-[svd.se/naringsliv]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Från en person som har insyn i bankvärlden har jag fått höra att det fortfarande finns banker som som mäter sin framgång med, och premierar anställda som beviljar många lån. Bankerna vet att samhället rycker in om / när det blir finansbubblor.

Svar: Ungefär det man anat när det gäller banker! Mina illusioner är obefintliga, fast jag gillar min bankkontakt. Hon är bra.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback