Antika skidor!

Nästan i alla fall. Det är sanningen att säga äldste sonens skidor från 1980-talet. Pjäxorna är från samma tid, plösen vittrar och klibbar.Försökte för ett år sedan att köpa nya pjäxor som passar till de här skidorna, alltså med en sån där metallhank längst fram som ska häktas fast på skidbindningen. 
- Såna pjäxor får du nog leta efter i en antikaffär eller på loppis, sa försäljaren  medlidsamt
 
Och jag fick en bestämd känsla av att den unge mannen  tyckte att  gamla kärringar också passade bättre på loppis än kavandes runt i skidspår.
 
Skidorna o pjäxorna fungerar för övrigt bra trots aktningsvärd ålder. Sonen slet inte värst på dem, intresset för längdskidåkning var minimalt där. Den sporten utövade han nog bara när han var deporterad ut på skolutflykter eller liknande tvångsarrangemang. Det var fotboll och tennis som gillades och möjligen skidor nerför. 

Kommentarer
Postat av: Selma

Mina barn tog mina skidor och lämnade på skolan. Jag antar att de vid detta laget tillfallit det allmänna. Möjliga att hitta var de inte och sjäv har jag inte kommit mig för att köpa nya.

Svar: Alltså plattskidåknng på sjö är väldigt roligt, du borde testa!
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Jag hade en slags loppis-lördag igår, då jag var runt på ett par olika såna och snokade efter "bra å ha"-saker. :-) Det fanns faktiskt dylika skidor och pjäxor på det ena stället! :-D Mina egna (om de nu ens finns kvar - men det tror jag nog, hemma hos min far i såfall!) är av ett ännu ålderdomligare slag. Och med tanke på hur eftertraktat 70-tal är på loppis nu, så borde jag kanske försöka sälja dem!? ;-)

Svar: Han hade alltså rätt, försäljaren somrekommenderade loppis eller antikaffär! Men risken är väl att pjäxor av den årgången som man hittar där, är lika vittrade i plösen som mina.Ha en trevlig helg!
Inga Magnusson

2013-02-24 @ 10:11:41
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Lena Liden Jonasson

Tipsar dig om gengåvan Karlstad Våxnäs, där brukar dom ha bra grejer och jag har sett pjäxor där, på övervåningen, öppet tisdag och torsdag 12-18lördag 10-14. Ang tapeter så har jag ju det i högstakan och där är det ingen värme på vintertid, brukar visserligen bar avara så där 2-3 gr minus inne men tapeterna sitter kvar, det enda som hänt är att dom sprack lite på ett ställe antagligen där det var en skarv med spånskivan under.

Svar: Låter betryggande, det blir nog tapet.
Inga Magnusson

2013-02-24 @ 11:08:32
Postat av: Znogge

Ha ha! Jag tyckte nästan att de såg moderna ut!m Så länge sedan är det som jag åkte...

2013-02-24 @ 12:17:49
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Josephine i Bryssel

Hade morfars brädlappar ett tag under 80-90-talet med "modern" binding påskruvad. Tre piggar som sattes fast i utskjutande plaststycke från pjäxan. Men skidorna blev snedåkna och pjäxorna gick sönder. Lycka att köpa nytt skidpaket innan jul och kunna åka igen! :-)

Svar: Jag minns dem också. Skam till sägandes så vet jag inte vad som är modernt just nu.
Inga Magnusson

2013-02-24 @ 12:30:59
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Veiken

Jag kan inte se skillnad på moderna och icka moderna skidor. Jag trodde inte det hade ändrats nämnvärt sedan jag stod på ett par - i slutet av 60-talet! :)

Svar: Jag har noll koll på skidlägwt
Inga Magnusson

2013-02-24 @ 13:46:45
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Herta

Men ett par Fischer har du i alla fall.

Svar: Ja, det står Fischer på skidorna, men det säger mig inget.
Inga Magnusson

2013-02-24 @ 14:34:58
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Selma

Jomen, visst har jag provat det. Både platt på sjö och halvplatt i och utan spår.

Svar: Halvplatt sjö???Här är isen på alla sjöar garanterat platt! Hur får man den att bli halvplatt?
Inga Magnusson

2013-02-25 @ 06:44:17
URL: http://frunatmakem.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback