Thon utmanar Nobel!

Den norske miljardären Olav Thon lär äga en självförvärvad förmögenhet på 26 miljarder. Det mesta ligger i fastigheter och köpcentra, bl.a. i Årjängs kommun. Nu är han 90 år gammal, säger sig kunna leva och vara aktiv högst 9-10 år till och han ska inte ta med sig nåt när han går vidare ;-) Han har så vitt vi känner till inga arvingar som väntar på att ta över pengar och inflytande.
 
Nu har han alltså skänkt förmögenheten  till en stiftelse som ska dela ut 50 miljoner om året till forskning och vetenskap. Av detta ska 5 miljoner gå till ett internationellt pris i naturvetenskap. Utdelandet av pengarna ska beslutas av en styrelse bestående av sju personer, varav han själv är en.
 
http://www.dn.se/nyheter/varlden/norsk-miljardar-utmanar-nobel/
 
Den doktorshatt Thon  fick av Karlstads universitet ifrågasattes av den allvetande M. Zaremba stort uppslaget i riksmedia. Men nu kanske kritiken tystnar. Detta bidrag till forskning och vetenskap är helt outstanding, förtjänar en eloge!
 
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/nar-miljardarens-mossa-blev-en-doktorshatt/

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

det var väl bra gjort

Postat av: Lennart Carlstedt

Han lär väl ha råd...Men glansen över Nobelrpsiet handlar inte enbart om pengar.

Svar: Nej, mer om kulor och krut! ;-)
Inga Magnusson

2013-12-10 @ 23:44:21
Postat av: AnnaKK

Här i trakten har vi Ingvar Kamprad som går in och sponsrar än det ena och än det andra. Ofta sådant som man tycker att staten skulle bidra till (läs vad ska annars våra skattepengar användas till???), men eftersom så inte sker antar jag att man ska vara glad att det finns en och annan multimiljardär som tänker på fler än bara sej själv... <:-)

2013-12-11 @ 08:53:22
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback