Köttbullar ...

... blir det imorgon måndag. Hemgjorda är ett måste på jul. Alla gör ¨på sitt sätt förstås och säkert funkar alla lika bra.  Jag mal en blandning av älg, lök, griskött och fläsk. Packar i platta små paket som är lätta att tina upp, bara viker ihop påsarna. Travar dem i större plastpåsar som försluts ordentligt. Lätt att ta ut ett i taget för ett par biffar, tinar snabbt.
 
 Tja och så griljera skinka förstås

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Jag packar också köttfärsen så där! Älgfärs och vildsvinsfärs - rådjursfärs tycker jag däremot inte smakar så bra...? Så vi försöker i möjligaste mån behålla rådjursköttet i hela bitar. :-)

Det där med konsumtion... Om man håller igen på annat så tycker jag absolut att man med gott samvete kan lägga lite extra på maten istället! Nästa år ska jag tex försöka att strunta i alla extrapriser på kaffe, och köpa ekologiskt eller rättvisemärkt sådant istället trots att det kan bli nån tia dyrare per paket.

Svar: Älg blandat med gris är gott, det gillar vi. Men rådjur och vildsvin mal vi inte alls, utan äter i bitar, små eller stora, grytbitar eller stekar.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback