Goda, värmande ord om skolan...

... behöver lärare (och elever!) inför det stundande jullovet
.http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/jag-blir-gratfardig-av-tacksamhet-nar-jag-ser-deras-engagemang/
Jag ser ju slitet och omtanken varje dag. Lärares omtanke om elever och elevers ibland rörande omtanke om varandra. Hörde en hjärtknipande berättelse om det senare häromdagen. Den lockar fram tårar i ögon till och med hos härdade kollegor. Tyvärr kan jag inte berätta om den eftersom eleverna skulle vara identifierbara.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja just sådana ord behövs. För många inom skola och förskola gör ett hästjobb. Men det läser man sällan om och inte syns det i lönekuvertet heller. Men, men...

Trevlig tredje advent!

Svar: Vi som jobbar i skolan är så vana vid idel skäll o gnäll i svenska media, att vi nästan blir tårögda när vi för en gångs skull får beröm av någon som sett verkligheten.
Inga Magnusson

Postat av: Gubben

Lärare gör ett toppen jobb! Ni har kanske svårt att hänga med i alla svängar som våra kära politiker gör. Givetvis måste barnen ha läsförståelse varför lära sig att läsa om man inte förstår vad man läser? Givetvis kan man alltid bli byråkrat om man drabbas av att inte förstå vad man läser:-))!

Svar: Läsförståelse handlar mycket om att ha ett stort ordförråd! De politiska turerna har varit många under mina yrkesår. Vi var ganska motståndskraftiga tills Göran Persson drev igenom kommunaliseringen. Då var vi utlämnade och han lyckades enligt egen utsago i sitt uppsåt att knäcka lärare in det som skulle bli flumskolan ett par decennier framåt. Nu kan det bara bli bättre.
Inga Magnusson

2013-12-15 @ 20:30:18
URL: http://mhats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback