Utegranen ...

Tänkte att jag skulle va först med utebelysningen i granen i år :-)
... var gubben oppe i igår! 8 meter är det och han hade en skylift förstås.  Den har varit vår utejulgran i alla år,  var lagom hög när barnen var små. Nu börjar det bli lite komplicerat, så  vi får välja en  lägre. Så här ser i alla fall huset ut uppifrån, mossan på taket är ett dilemma. Nån som har ett bra knep?

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Klart man ska passa på att ta ett flygfoto över hus och tomt när man har en skylift till hands! :-D Det gjorde vi också för några år sen, när maken hade lånat hem en sån för ett målningsprojekt. Jäklar vad svajigt det kändes uppe i korgen, när den var max upphissad...! Man kan ju undra hur det är att jobba i en sån där byggkran, som är massor av gånger högre än en skylift...? 8-)

Farsan hade massor av mossa på sitt tak, men han anlitade en tjomme som åtgärdar sådant - och hittills är han mycket nöjd med resultatet. Först högtryckstvättades all mossan bort, och sedan målades pannorna med någon färg som ska göra att ny mossa inte fäster så lätt på dem. Dvs de har fått en mycket blankare/glattare yta än vad de tidigare hade. Och ser dessutom ut som om de vore nya! :-)

Postat av: Josephine

mossa på taket... inge naning. Jag letade efter din blogg via google och hamnade på denna: http://www.ingatellsall.com/ Rolig läsning! :-)

2013-08-16 @ 12:58:16
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Hittade denna länk. Betongpannor tycks vara värst utsatta.

http://www.villaagarna.se/Tips-artiklar/Underhall/Darfor-bor-du-ta-bort-mossa-pa-taket-/

Svar: Tyvärr kan jag som icke-medlem inte se svaret på frågan.
Inga Magnusson

2013-08-17 @ 23:41:38
Postat av: Lennart Carlstedt

Märkligt...Jag är inte medlem men om jag klistrar in länken ovan i webbläsaren så funkar det utmärkt. Testa en gång till! Annars kan jag kopiera texten i nästa blogginlägg.

2013-08-19 @ 00:28:31
Postat av: Linn

Hej! Grön-fri från Jotun är perfekt till mossa på taken. Har kört på vårat tak förra året och det ser jättefint ut! Bra blogg du har :)

Svar: Tack för vänliga ord om min blogg. Grön- fri ska vi testa, bra tips!
Inga Magnusson

2013-09-23 @ 12:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback