Till Spriklerud ...

... gick vi igår kväll med alla hundarna. Foto: Kopplat, får räcka för denna gången. Blåste in han på en vägtappt, det är vid mörkrets inbrott man får kvitto på inkallningsträningen som befästes sedan i 8-10 veckorsstadiet
Jazz fick gå lös förstås.  Han fick opp en hare efter en liten stund och jagade ivrigt med ös på den runt Spriklerud, Döverud, Litorpet och Blåsåsen. Harar går ju liksom runt i stora cirklar vid jakt. Och lille Hej fick häpet lyssna till sitt livs första hardrev. Vi vågade inte släppa honom för han springer efter de stora hundarna och hade säkert följt efter Jazz på sina höga vingliga ben. ;-)
 
Foto: Hej lyssnar till sitt livs första hardrev som Jazz levererar i augustikvällen.
Jag gillar de här kvällspromenaderna med hundarna. Roland berättar om dem som bodde här förut i bygden; om hur Jeremias på Spriklerud eldade på sten för att spränga den och på så sätt fick till en långt, djupt dräneringsdike, hur "spriklarna" levde,  om Davids favoritpass, om Viktor och de andra. Det känns som att vara en länk i en tidskedja av människor när våra liv sätts in i ett sammanhang. Sen måste man beundra dem som klarade att försörja sig och stora familjer på nästan ingenting. Man skulle vilja berätta eller att någon samlade allt och skrev ner, eller filmade eller dokumenterade på annat sätt. Minnena borde få finnas kvar, de är dyrbara på något sätt, fast det handlar inte om pengar.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Någon liten står på tå av spänning och har kopplat på hörseln maximalt. Kul bild!

2013-08-24 @ 13:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback