Skolverket är sanslöst!

"Skolverket har tagit emot kompletterande handlingar till ditt ärende. Din ansökan kommer att bedömas utifrån de uppgifter som du har lämnat i ansökningsformuläret och de handlingar som har bifogats ärendet.

 

Ifall du inte skickat in några kompletterande handlingar utan endast gjort en ansökan via post, så innebär detta att dina ansökninghandlingar har skannats och bearbetats av Skolverkets verksamhetssystem. När detta sker skickas automatiskt ett e-postmeddelande, oavsett om det gäller en inskickad komplettering eller inskannade ansökningshandlingar. Det innebär alltså inte att ditt ärende har förväxlats med ett annat ärende eller att någon annan har skickat in handlingar som bifogats till ditt ärende.

Kontakta gärna Skolverket om du har ytterligare frågor angående din ansökan om legitimation för lärare eller förskollärare."

 

?????????????????

Jag bara bröt ihop och gapskrattade när jag läst detta automatsvar från Skolverket, svaret på kompletteringen  av min lärarlegitimationsansökan. Jag har ju ibland undrat varför vi i skolan ska tvingas lägga ner så mycket arbetstid på att skriva drivor av dokument som bara fyller funktionen att kunna tas fram om-att-ifall det händer något och vi blir inspekterade eller anmälda eller ifrågasatta. Alltså massor av tid för någon slags juridisk prevention, dokument som inte fyller någon funktion i vardagsarbetet. Men nu förstår jag varifrån det kommer.

 

Om jag nu lyckats tolka den här kryptiska kanslisvenskan rätt, så vill verket informera mig om följande;

 

- Att man kommer att bedöma mitt ärende utifrån de handlingar jag skickat in (Ja, vad i all världen annars??????? Utifrån min skostorlek???)

 

- Om det nu skulle vara så att jag inte skickat in kompletterande handlingar (jag skickade in kompletterande handlingar!) utan istället skulle ha skickat in en ansökan (jag har inte skickat in en ny ansökan) med vanlig post så skulle följande ha hänt;

den ansökan skulle  ha skannats och bearbetats i Skolverkets verksamhetssystem (Jamen självklart att den i så fall inte slängts i papperskorgen! Jag struntar väl i vad man skulle ha gjort om jag skickat in något helt annat än det jag skickat in!!!!!!)

 

- Om jag skulle ha skickat in en ansökan (vilket jag inte har gjort!)  istället för kompletterande handlingar (vilket jag har gjort!) så skulle jag ha fått ett automatiskt e-postmeddelande om det ( Självklart skulle jag ha fått det, men jag bryr mig fortfarande inte om vad jag skulle ha fått om jag skickat in något annat än det jag faktiskt har skickat in!!!!)

 

- Om jag nu skulle ha skickat in en ansökan istället för kompletteringar och jag därmed skulle ha fått det ovan omtalade automatiska e-postmeddelandet om det, så ska det automatiska e-postmeddelandet, som jag i så fall skulle ha fått,  inte tolkas som  att jag har förväxlats med någon annan. (??????)  Det ska heller  inte tolkas som  att någon annan har skickat in nåt som lagts till min ansökan. (Vem skulle ha anledning att skicka in kompletteringar till min ansökan????? Och jag har fortfarande inte skickat in någon ny ansökan. Jag har skickat in kompletteringar)

 

Detta är bara sanslöst! Jag ser med stigande spänning fram emot att få min lärarlegitimation. Inser nu att den kan komma att innehålla nästan vad som helst när den kommer från en myndighet som kan åstadkomma nåt sånt här.

 

(Det logiska och enkla svaret kunde ha varit så här: "Detta är ett automatsvar för att bekräfta att vi mottagit din ansökan / din komplettering".)


Kommentarer
Postat av: Lena

Ha, ha, ha! Du kan vänta dig precis vad som helst i fortsättningen. Bra att du är mentalt förberedd och inte har 30 år kvar i skolan.

Min svåger är disputerad i zoologi och har en lektorstjänst på ett gymnasium. Hux flux är han nu behörig från åk 1 - gymnasium och vuxenutbildning i alla NO-ämnen. Utan att han ansökt om det! Han undrade bestört vad han skulle göra på med små 7-åringar, som fodrar en speciell pedagogik. Som vanligt har byråkraterna haft lekstuga.

Att man slog till mot Lundsberg är nog det första exemplet på att den myndigheten gör skäl för sina anslag.

Svar: Ha ha, ja det kan ju bli äventyrligt för honom att undervisa 7-åringar! Känns lite skönt att den här legitimationen inte kommer att ha någon praktisk betydelse för mig, mer kuriosa.
Inga Magnusson

2013-08-29 @ 11:53:11
Postat av: Suss

Gode Gud, eller vad ska man säga? Jag behöver inte dras med det där, för när jag försökte ansöka om min, är jag plötsligt inte behörig.... Gissa om jag skrattade. När jag sökte mitt nya lärarjobb, var jag den enda behöriga av 26 sökande, men jag är inte behörig till lärarlegitimation, för jag var dum nog att välja fritidspedagog istället för förskollärare, för jag ville arbeta med äldre barn och är man fritidspedagog, är man inte pedagog. De du!

Svar: Jamen hur korkat får det bli??? Stackars de lärare som ska kämpa med sina legitimationer och behörigheter i många år till!! När man gick en utbildning en gång i tiden så blev man behörig alltså, men får sen ingen lärarleg fast man jobbat i många år och bevisat att man verkligen behärskar yrket. Det här är nog tyvärr en hel del lotteri. Synd för grundtanken var inte fel.
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Jo, jag har ju förstås min speciallärarutbildning efteråt, så var ju planen, men vad hjälper det, när det är fel i "botten"?

Svar: Du borde ju bli legitimerad som speciallärare och som musikterapeut, vilket du är utbildad till också, utanpå lärarutbildningen.
Inga Magnusson

2013-08-29 @ 20:52:49
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Znogge

Jag är på väg att skicka in min ansökan men vet inte om jag orkar med sådana svar... Fast i och för sig ska det bli intressant att se vad jag blir behörig i. Har kanske oanade kunskaper och talanger...

Svar: Du får säkert ett likadant svar som bekräftelse på att ditt papper kommit fram ;-))Ja, det tycks ju vara så att det inte är riktigt förutsägbart vad man får i leggen. Jag tycker det ska bli oerhört spännande. Intressant med gymnasielektorn i kommentaren ovan som plötsligt blev behörig ner till och med ettan i grundskolan, en utbildning han aldrig gått kan jag tänka mig.
Inga Magnusson

2013-08-29 @ 22:47:28
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Znogge

Jag har en rejäl hög med poäng från juristlinjen så jag undrar om det kommer att generera något...

Svar: Spännande! Du måste berätta!
Inga Magnusson

2013-08-30 @ 22:08:59
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback