Saknar på matställen!

Det finns två saker som jag saknar på alla matställen: Våtservetter och doggybags!
 
När man precis har tagit i pengar ( som är något av det smutsigaste vi kommer i kontakt med!) så förväntas man börja hantera mat och bestick med de lortiga fingrarna. Det vore väldigt bekvämt om det fanns antiseptiska våtservetter att köpa vid kassan istället för att gå till toan och tvätta händerna varje gång.  Jag är absolut beredd att betala en peng för en sån.
 
Jag som äter ofta men lite varje gång skulle gärna se att det fanns doggybags att ta med matrester i. Det blir gärna  kvar mat på tallriken om portionen redan är upplagd. Ibland kan man få om men ber om det, men det är sällan doggybags erbjuds. (Eller också kanske det skulle missbrukas så att kunderna ber att få mycket mat på tallriken med beräkning att ta med en del  hem!)

Kommentarer
Postat av: tant Hannele

Doggybags kan man alltid fråga efter, det frågar jag efter ofta, och äter mina 'rester' nästa dag. Det finns toaletter där man kan tvätta sig med vatten.... Våtservetter??

Svar: Ja men det blir liksom fel ordning: 1.Få mat. 2. Betala 3. Leta upp en sittplats 4. Ställa ifrån mig maten på bordet. 5. Leta upp en toa för att tvätta händerna. 6. Eventuellt stå i kö och vänta där (ofta vid Bergvik exempelvis). 7. Tillbaka till bordet och äta mat som hunnit bli kall eller, om det är utomhus, är halväten av fåglarna.
Inga Magnusson

Postat av: Hannele

P.S.
Varför kan du inte ha egna våtservetter i handväskan??

Svar: Jo, försöker ha det men så tar de slut, eller jag glömmer och gubbar har inga handväskor. De behövde också
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 06:50:29
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Freedomtravel

Inte så ofta de frågar om doggybag, men var med om det för mån vecka sen (på ett italienskt ställe)

Svar: Kanske klokare traditioner i Italien?
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 08:11:54
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Znogge

En liten flaska handsprit i väskan kanske?

Svar: Kanske en ide, men jag har alltid små handväskor, svårt att få plats. Annars en god tanke
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 09:56:38
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Annika

Det är ju så sant. Då vi var i Egypten så sa de att den största smittokällan var pengarna. För deras sedlar är i så bra kvalite så de håller i massor av år och då blir det jäkligt mycket snusk på dem. Så fram men vårservetter till oss kunder. Kramen.

Svar: Håller med!
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 16:51:32
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: tant Hannele

en våtservett tar ingen plats i väskan och det finns jättemånga handspritsflaskor på apoteket (fas en läkare sa att slöseri med handsprit egentligen, onödigt till vardags)

Svar: Jag envisas ändå med att det för min del är en önskad service att det finns på plats när jag har glömt servetterna eller de är slut. Handsprit får jag inte plats med i handväskan. Och oavsett vad läkare säger så äter jag gärna med rena händer, känns trevligare o mer aptitligt
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 21:00:17
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Problemet uppstår ju om man hanterar pengar. Oftast använder man doc kort - eller? Och om det inte är barservering så betalar man ju efteråt.

Tror inte pengar är särskilt bra smittspridare. När jag började jobba på sjukhusbibliotek körde vi alla böcker genom en autoklav (böckerna ångades och fick ofta buckliga sidor) men det försvann sedan man konstaterat att de är väldigt dåliga smittspridare.


En flaska handsprit tar väl knappast någon plats? Den får ju rum i en normalstor buyxficka

Och doggybags kan du säkert fråga efter, det funkar på de flesta ställen.

Svar: Pengar är bevisligen smittobärare och jag antar att knapparna där man trycket in koden också är det, i likhet med datorns tangentbord. I min jättelilla handväska så ryms inte handspritflaskor.
Inga Magnusson

2013-08-05 @ 23:19:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback