Postat!

Skolverket är ett märkligt fenomen. Ansökan om lärarlegitimation ska man skicka dit och det gjorde jag för nåt år sedan. I våras  fick jag en anmodan att komplettera min ansökan med kursförteckning på utbildningen. Det räckte inte med enbart ett intyg på att lärarutbildningen  var genomförd, utan alla de kurser som ingick skulle vara specificerade. Eftersom jag sökt legitimation för mina fyra olika lärarutbildningar så ringde jag och frågade vilken utbildning som saknade kursbeskrivning. Men det kunde man inte svara på (???????). Och det kunde man inte ta reda på heller, jag hänvisades till det som stod i brevet. Det blev jag ju inte klokare av.
 
 Jag blev sur över det dåliga svaret och la ner hela projektet. Jag behöver egentligen ingen legitimation, annat än att eventuellt rama in och dekorera väggen med, eftersom jag antagligen har gått i pension när de absoluta kraven på lärarleg. kommer. Men det kom brev på brev om att listan över de här kurserna  saknades. Så jag tog mig samman och kopierade för säkerhets skull  upp hela bunten med handlingar inklusive  kursförteckningar en gång till, la i ett kuvert, klistrade  igen och postade. Ska bli spännande att se vad min legitimation kommer att innehålla. Jag har hört en del beskrivningar från kollegor som har häpnat över att de har fått  okända behörigheter. Men de flesta tackar och tar emot, klagar inte. Synd att detta blev så rörigt för grundidén är inte fel.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Får väl se till att skicka in min ansökan. Har i alla fall scannat betygen... Får väl se vad jag blir behörig i eftersom jag har många poäng från juristlinjen också!

Svar: Ja, jag har en hel del andra poäng också utöver lärarutbildningarna; tillsammans 140 gamla poäng i olika samhällsvetenskapliga ämnen. Det ska bli kul att se hur man värderar det. Jag tror inte att man före beslutet om lärarleg kunde föreställa sig hur många olika utbildningar det finns och hur mycket "extras" som lärare har hållit på och läst.
Inga Magnusson

Postat av: olegitemerad lärare Hannele

att dom vill ha en beteckning är ju inte så konstigt, det finns många olika utbildningar. Det finns många sökande... inte alla som kan bli lärare så där bara.

Svar: Ska du söka leg?
Inga Magnusson

2013-08-22 @ 07:19:41
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Ja, denna reform är väl rena cirkusen vad jag förstår..

2013-08-22 @ 23:48:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback