Lundsberg stängs!

Skolinspektionen har valt att stängs Lundsbergs internatskola. Det var säkert ett vettigt beslut eftersom man fann att skolans styrelse anställt en rektor som tydligen på något sätt accepterade brutala insparkar, nollningar och kamratförtryck. Man borde självklart ha kollat honom bättre före anställningen. Det gör att ansvaret hamnar brett på alla i ledande position på skolan; skolledare och styrelse,  inte enbart på eleverna som höll i det aktuella strykjärnet. Fast de inblandade eleverna mår nog dåligt nu efteråt, liksom alla andra elever på Lundsberg som nu måste byta skola.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/skolinspektionen-stanger-lundsberg/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lundsbergs-rektor-godkande-nollning-av-elever/
http://www.dn.se/ledare/signerat/bye-bye-lundsberg/

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Det är ju tyvärr en gammal inrotad kultur som sitter i väggarna..Sorgligt för eleverna men de bör ju rikta sin kritik mot skolans ledning.

Och trots allt var det kanske värre med JB-skolorna som drabbade 14 000 elever..

Svar: Ja, det är skolledningen som har ansvaret och som bör kritiseras. Man har inte lyckats ändra kulturen av kamratförtryck på skolan.
Inga Magnusson

2013-08-29 @ 23:08:38
Postat av: Lennart Carlstedt

Varför begagna utländska ord när man kan använda en adekvat inhemsk vokabulär - som Sträng lär ha sagt. J, det är helt otroligt! Det finns ju något som heter Språkrådet som ska hjälpa myndigheterna att skriva klart, enkelt och begripligt- jag rekommenderar myndigheten en kurs där!

2013-08-29 @ 23:11:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback