Ingemar Johanssons arv skingras!

Världsmästarens i boxning, Ingemar Johanssons medaljer och andra minnen från karriären riskerar att skingras i försäljning på auktion. De sex barnen vill olika, några vill sälja, få ut pengar och då blir det så. Föremålen  finns sedan 2009 på ett idrottsmuseum i Kviberg i Göteborg.
 
Minns att Roland o jag letade efter ett Ingomuseum i Göteborg när vi besökte staden för några år sedan. Vi var övertygade om att det måste finnas en centralt belägen minnesplats där man beskrev hans karriär och liv. Men ingen visste nåt på turistinformationen då och det fanns alltså inget. Hur kan Göteborgs stad ha missat det? Nu kan man bara hoppas på privata initiativ så att inte föremålen skingras. Ingo var och är ju en legend för många, inte bara för svenskar.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article17224573.ab
 

Kommentarer
Postat av: Bosse Lidén

Det hade varit mycket sorgligt om det skingrades.

Postat av: Lennart Carlstedt

Det lär ju inte gå att göra mycket åt detta när barnen är osams. Inte första gången det händer tyvärr.

Jag minns vilken hype det var när Ingo boxades. Hela Sverige var engaterat.

Numera är jag dock mera tveksam till boxning. Ingo fick ju demens relativt tidigt beroende på skador han ådragit sig under sin karriär. Och det var ju inte länge sedan en ung kvinnlig boxare blev nerslagen och fick en hjärnblödning...Nej, boxning, särskilt proffsboxning, är ju en sport där man misshandlar varandra. Ingen boxare går fri från små osynliga skador på hjärnan som kan leda till stora problem längre fram.

Svar: Jo, du har säkert rätt om boxningens faror, men det förtar ju inte storheten hos Ingo. Han var trots allt en legend för många människor, både inom Sveriges gränser och utom
Inga Magnusson

2013-08-01 @ 22:45:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback