Grands veranda!

Ny efter renovering är Grands veranda i Stockholm. Minns när vi brukade bo på ett sunkigt hotell uppe vid Sankt Eriksplan för att ha råd att äta frukost på Grands veranda. Värd varenda krona och vi var inte hungriga på hela dagen.
http://www.expressen.se/res/har-sitter-du-pa-forsta-parkett-i-huvudstaden/
Någon våning är också renoverad.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Har bara passerat förbi där... Vid mina Stockholmsbesök fick det bli frukost på enklare ställen ;-)

Svar: På den tiden tror jag en frukost kostade 100 kronor, den innehöll allt man kan föreställa sig och, som sagt, vi var mätta hela dagen, så det var på något sätt prisvärt. Dessutom en sorts upplevelse i sig med de stora brutna linneservetterna, blanka glänsande linnedukarna och den vackra verandan.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Inte ofta en annan har ätit hotellfrukostar, men när det väl har hänt så har det ju oftast varit något extravagant. Så att ni valde att bo billigt för att kunna äta där istället låter som en bra deal! :-)~

Svar: Jag tror inte det går att ladda ner vanliga kursböcker från högskolans bibliotek - men tydligen kan man fjärrlåna såna om man skulle vilja. Då kommer de i ett paket på posten - men de har väl knappast så många ex att de räcker till alla, så jag väljer trots kostnaden att köpa böckerna. Det vi ska ladda ner tror jag främst är vetenskapliga skrifter...

Svar: Nja, vi har ju ibland tagit in på hotell i samband med att vi besöker barnen i huvudstaden, annars bor vi inte så ofta på hotell heller.
Synd att man inte kan ladda ner kursböcker på nätet. Men de är förstås förlagens mjölkko. Jag har läst en hel del och fick i stort sett all kurslitteratur via mitt vanliga bibliotek på hemorten. Och på så sätt fick jag längre lånetid än högskolans bibliotek och det fixade alltid fram böckerna. På Högskolan var det lite si och så med det, inte lika effektivt och längre väntetider. Jag hade inte råd att köpa litteraturen, rätt så dyr. Och en del böcker var ju lite så där kursiv litteratur, där kunde man vara flera som delade på en bok, en bok som gick runt i studiegruppen exempelvis.
Men det är ju bra att åtminstone en del vetenskapliga tidskrifter går att ladda hem.
Inga Magnusson

2013-08-27 @ 09:27:51
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback