Gourmetgrill!

Här är en sorts spansk paprika som kallas "Rysk roulette", för de flesta paprikorna är smakliga och lite söta, men plötsligt får man någon som är superstark och det går inte att se innan.  Jag fick en. De ska vara stekta och heta. Här steks på en gasolspis, typ långtradarchaufförs och en bra stekpanna som det inte bränner fast i.
 
Efter konserten i kyrkan var planen att grilla. Molnen tornade opp sig, åskan mullrade och regnet öste ner. Men man ger inte upp, det går att grilla ändå. Gubben slog på 5 minuter upp jobbtältet  och så var det igång. Väldigt speciella ingredienser. Vi hade med oss kycklingbitar att grilla och kokta små potatisar att steka och en god grillsås. Fast det var ju rätt vanliga saker, men våra gäster hade med sig jätteroliga grillgrejer.
Alltså under tältet funkade det med grillning, vi fick plats både med sittplatser och elden under taket.
Speciella bananer var med också. Rejält fast i fruktköttet, svarta i skalet, supergoda att grilla.
Tilltugg medan man väntar, heter nåt italienskt. Bocaccia? Melon och skivad korv (kan vara lufttorkad skinka)
Köttet hackat i rutmönster med baksidan på en kniv, för att bli mört.
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Onekligen intressanta paprikor, vågar man testa och var får man tag på sådana "bomber"?

Svar: De var medtagna från Hamburg, så jag vet inte. Har aldrig sett i Sverige
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Rysk roulette med paprika var onekligen en kul grej - iallafall tills man får tag i en som är så stark så man storknar, kan jag tänka mej!? ;-)

Här har det grillats minimalt den här sommaren, och jag tror det beror på att vädret har varit så soligt och varmt. Man gitter lixom inte spä på hettan ytterligare genom att göra upp en eld också!? <:-)

Fast nu har vädret slagit om, och särskilt på kvällar och morgnar märker man nu att hösten håller på att smyga sej in... Fast det gör inte mej nånting! Jag gillar den tidiga hösten, och september är en av mina absoluta favoritmånader. :-)

2013-08-12 @ 09:14:59
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback