Första hundsläppdagen idag!

Roland var ute förstås med Jazz tidigt i morse. Han fick upp en hare och jagar nu runt Döverud - Blåsåsen med avbrott för vägtapter då och då. Harar är luriga och trixar för skaka av sig förföljare. Men nu hämtar Roland Jazz. Han får bara jaga kortare stunder så här i början på säsongen tills tassarna blivit härdade.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

När jag var ute med vår hund i trädgården en stund igår eftermiddags, så fick jag syn på en hare som låg och tryckte i gräset. Såg till att den kom på benen och försvann innan hunden kom fram till platsen den legat på. Sen blev det ju ett sniffande och ett nosande där en bra stund, och svansen gick som en propeller på honom. Men han fattar inte att han måste söka ut, utan snor omkring på en ganska snäv yta bara. Med tanke på att han inte ska användas till jakt, så är det ju naturligtvis både lugnast och bäst så! Och han tycks ha kul även om han aldrig får upp nåt som han även kan driva. :-)

Svar: Var nog tur att hunden inte fick se haren och triggades igång att jaga den!
Inga Magnusson

Postat av: Annika

Förstår att det är roligt att få släppa hundarna. Måste vara väldigt spännande då de fått upp spåret på en hare. Ha en skön onsdag.

2013-08-21 @ 10:09:59
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lena

Grannens lilla beagel for omkring här i morse och drev hare en liten stund. Lyckliga hundar och hussar!

2013-08-21 @ 12:01:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback