Döhalvan!

Det är kul ¨på döhalvan ser det ut som, så länge sjukdomar och fattigdom håller sig borta. Döhalvan är alltså livet mellan 50 o 100. Vi blir ju så gamla numera, ganska många kommer faktiskt att bli hundra år.
http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/hur-livet-pa-dohalvan-ser-ut-har-jag-fatt-en-unik-inblick-i-sen-forra-veckans-kr/ 
 

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Hahaha.......ursäkta men det lät kul med Döhalvan. Nu vet jag att jag är där om 3 år.....på döhalvan alltså hihi. Tiden går ju så fort och vad konstigt det är så alltid.
Ha en fin söndag nu!

Svar: Ja och det verkar inte vara helt fel att vara på döhalvan. Vår ork och vår hälsa har nog förbättrats på senare år. Vi har ätit bra under våra liv och vi har inte behövt slita så ont rent fysiskt som tidigare generationer, så vi kan ha förutsättningar att hålla oss friska längre tid också.Trevlig söndag på dig!
Inga Magnusson

Postat av: Gubben

Döhalvan, hemskt namn. Fast visst har man det bra efter 50 år.men det gäller att man är frisk och kry.

Svar: Jag tycker det var ett rätt fyndigt uttryck, jag är ju där sedan ett bra tag med mina 63. Det är ju allas oro, att bli sjuk.
Inga Magnusson

2013-08-25 @ 07:58:52
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

Det var verkligen kul att läsa. Själv fyllde jag 85 i våras, och på onsdag flyger jag till Sverige.
Min man tog tidig pension (60)och innan han dog vid 79¨, hade vi tid och nog med pengar för att kunna resa. Hemma byggde han möbler och däck till huset; hade alltid nåt att pyssla med. Jag gick voluntär-routen. Träffar folk av alla slag. Dessutom är jag "grandmother-in-residence". Alla barn i grannskapet är mina barnbarn. Fick ett sjudundrande 85-årskalas ordnat av alla grannarna.
Har haft turen att ha god hälsa, det viktigaste av allt.

Svar: Va roligt det verkar ha varit på din "döhalva"! Och om man ska tro forskningen så har du alltså många år kvar än. Grandmother - in - Residence låter som en fantastisk utmärkelse, har aldrig hört talas om någon gång. Du har naturligtvis rätt i att hälsan är en förutsättning för det goda livet. Det sägs ju att den som är frisk har många önskningar, men den som är sjuk har bara en. Ha en trevlig resa nu till Sverige, hoppas det fina vädret håller i sig när du kommer!
Inga Magnusson

2013-08-25 @ 09:10:38
Postat av: Znogge

Ja, så kan man kalla den. Tillvaron där verkar ok så länge man får vara frisk. Men händer något och man blir beroende av hemtjänst eller annat då går det utför. Snabbt och obarmhärtigt...

Svar: Ja, hälsan är förutsättningen för allt.
Inga Magnusson

2013-08-25 @ 10:58:09
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: mormor Hannele på Hisingen

Döhalvan?!? Jag har nyss tagit examen och fått nytt jobb!!

Svar: Låter trevligt! Fortsätt så!
Inga Magnusson

2013-08-25 @ 11:06:48
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Veiken

Jag har varit på döhalvan ett tag nu och jag blir gärna 100, om jag får vara någorlunda frisk!

2013-08-25 @ 17:28:40
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Annika

Usch! Döhalvan lät inte så kul tycker jag. Men jag ska bevisa att den halvan kan bli lika lång som den första halvan. En skön kväll på dig.

2013-08-25 @ 21:10:31
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lennart Carlstedt

Låter som den där bilden med ålderstrappan - det går bara utför...Hmmm.

Svar: Nej tvärtom. Det verkar inte alls utför på dösidan. Vi hör ju till en lyckligt lottad generation som har ett långt liv kvar efter vårt barnafödande och barnavårdande. Och det ger ju en viss frihet som man kan utnyttja eller bara låta passera revy.
Inga Magnusson

2013-08-25 @ 23:08:16
Postat av: Lennart Carlstedt

Visst - det var lite ironi där...

2013-08-26 @ 22:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback