"Centern måste vända hemåt" ...

... mot sina traditionella frågor; landsbygd, jord, skog, småföretagande, bra mat,  infrastruktur (järnvägar, vägar osv) regionalpolitik. Om man sen lägger till en balanserad  rovdjurspolitik och sund EU-skepsis så skulle väljarstödet direkt hamna på 10 Procent! Debattartikeln av Markus Uvell, ledare i Timbro,   pekar i Expressen ut riktningen för Centern. Det beskrivs också hur de andra partierna nu systematiskt försöker muta in Centerns gamla områden, samtidigt som (C) står still och stampar på 1 % av väljarna i Stockholm. Storstadsflirten hade ingen framgång alls. Det har inte varit någon succé att försöka sig på att verka liberalt, som ett borgligt miljöparti, ett parti för kvinnor, med mycket invandring och regnbågsfrågor på agendan.  (C ) riks  är ett folkrörelseparti med rötterna i landsorten och det går inte att plötsligt göra om det i ett lappkast  för att hitta nya väljare. Trovärdigheten tar stryk och det hela verkar bara väljarfjäsk, bottnar inte ideologiskt någonstans. Än finns tid att vända om men då måste nog Annie Lööf ersättas av Eskil Erlandsson för att markera bytet.
http://www.expressen.se/debatt/centerns-enda-chans-ar-att-vanda-hemat/
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Nu är ju den här killen från Timbro så hans åsikter är väl närmast moderata. Och med det partiet tycker jag inte centern ska tävla!

Men visst bör man satsa på landsbygden. Och de gröna frågorna är viktiga. Lena Ek gillar jag. Hennes vision om ett fossilfritt Sverige ger ju landsbygden stora fördelar. Här finns skog som råvara till biobränsle, etanol och metanol, här finns halm som kan användas för uppvärmning, här finns småskalig djurproduktion som efterfrågas av alltfler. Även storstadsbor.

Och glöm inte att det var en stor miljfråga som lyfte centerpartiet. Kärnkraftsfrågan fick opinionen att lyfta till 25%!

Sen är jag personligen emot polariseringen mellan land och stad. Båda behövs - vilket inte minst du visar i dina blogginlägg från storstaden Stockholm och dess möjligheter...

2013-08-27 @ 23:14:53
Postat av: Lennart Carlstedt

Av någon anledning har texten i bloggen blivit mycket mindre. Syns bara här. Vet du varför?

Svar: Syns bara var då????? Min blogg????
Inga Magnusson

2013-08-28 @ 22:20:45
Postat av: Lennart Carlstedt

Ja, bara i din blogg..

Svar: Går det alltså inte att läsa texten i min blogg alls?
Inga Magnusson

2013-08-29 @ 23:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback