Bragge har räddat mitt liv!

Jag ringde till min "Bosse bildoktorn",  Bragge och sa att när jag kör så där 20 till 40 kilometer i timmen med min bil så vaggar den fram o tillbaka, fast går bättre i högre fart.
- Ett däck har spruckit, sa han då. Kom hit!
Sagt och gjort, jag åkte dit fast det där med spruckna däck trodde jag inte på.  Borde jag ju ha sett. Och det hade ju vaggat rätt länge. Men det tog honom några minuter bara  att hitta bubblan på däcket, och den var stor. Innanmätet på däcket hade spruckit och hela däcket kunde ha exploderat under färd när som helst och det hade inte varit lätt att styra då.
 
Sen spände han blicken i mig och sa att de här däcken var sedan 2008 och så gamla däck ska man inte åka omkring med för de blir sköra. och går sönder. Det går tydligen att se ett däcks ålder på sidan.
 
Nu har jag bara nya däck på min bil och kör tryggt. Bra med god hjälp! En får tacke!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Bra däck är viktiga så det var väl skönt att få det ordnat inför höstens regn och mörker!

Postat av: Gubben

Gör som du kör med däcken tills det inte finns något lagligt mönster kvar,visst ska man inte köra med gamla däck. Känns lite som om däckhandeln är som livsmedelshandeln med svenskt kött:-)!
Fast visst är det riktigt att man ska kontrollera sina däck samt byta i tid. Tror det är värre med gamla slitna däck än en bit hästkött istället för oxkött.

Svar: Likheterna mellan däck och kött hängde jag inte riktigt med på. Men jag är glad över att få däcken bytta innan det hände en olycka.
Inga Magnusson

2013-08-21 @ 07:19:31
URL: http://mhats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback