Pensionsåldern ...

... ska tydligen bli mer flexibel och högre. Det är väl bara för medborgarna att hacka i sig, kavla opp ärmarna och hugga i några år till. Vi lever allt längre och de pengar som är avsatta för pensioner räcker inte att försörja oss på ålderns höst. Tror inte att jag gissar helt fel, att 60- 65-åringar pensionerar sig nu i en rasande fart innan möjligheterna försvinner eller försämras.

Kommentarer
Postat av: Suss

Inte en dag längre än till 65, jo terminen ut, men inget mer för min del. Sedan ska jag åldras i skönhet och lugn och ro!

Svar: Jag har ju börjat träna lite ett par dagar i veckan o set är inte helt fel!
Inga Magnusson

Postat av: Gunnel

Jag är glad att jag redan är pensionär. Skulle inte velat jobba en dag längre än till 65 trots att jag stortrivdes på mitt jobb.

2013-04-10 @ 16:38:03
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: znogge

Misstänker att det kommer att bli massavgångar nu...

2013-04-10 @ 20:17:26
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Gunnar

Jag är ju redan pensionär så det påverkar inte mig men jag tror det var nödvändigt med ett nytt lagförslag.Alternativet skulle vara sänkta pensioner för alla.

2013-04-10 @ 20:24:54
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Problemet ligger väl i hur alla som har tunga jobb som byggnadsarbetare och undersköterskor ska orka jobba så länge. Har man ett trevligt jobb är det nog många som vill jobba vidae.

Svar: Mmmm... det borde vara möjligt att gå i pension tidigare för den som önskar det och senare för den som önskar det. Samtidigt är det ju ett dilemma att ungdomar behöver jobben.
Inga Magnusson

2013-04-10 @ 22:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback