Not Quite i Fengersfors ...

... åkte vi till idag för att lämna av dotter och barnbarn. De ska vara hos goda vännerna där i konsthantverks / konstnärskollektivet till imorgon kväll då färden går vidare hem till Umeå med nattåget. Det är de allra bästa och äldsta vännerna, de från gymnasietiden, tjejgänget som på något sätt har hållit kontakt genom alla år, trots olika bostadsorter, olika länder ibland, olika utbildningar osv. De som vi känner är systrarna Lotta  o Malin och så Sandra. De ingår i en stor grupp som tagit över det gamla nedlagda Bruket och som har blåst liv i det med många olika verksamheter. Ja, egentligen blåst liv i hela Fengersfors. Det är galleri  med konstutställningar (Malins fina fotografiska bilder kollade vi på), café med fantastiskt bröd i annorlunda miljö och så Sandras helt suveräna bageri. Överallt var det  folk idag och det var nästan fullsatt på cafét.  
http://www.notquite.se/
 
 
 
 
Kan bara beklaga att jag inte hade med minneskortet i kameran så jag tog bilder med mobilen. De gör inte sakerna rättvisa, men det är bättre att själv ta en utflykt dit för att kolla. Sen börjar auktionerna i Fengersfors antar jag och då går det ju att kombinera besöken.
 
 
 
Nästan vindögd av lycka blev jag när jag fick beskedet att båda tårtorna var glutenfria! Kaminen värmde gott i cafét och stämningen var mysig.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Vilket trevligt ställe det där verkar vara då! :-)

Postat av: Gunnar

Det låter som ett ställe som är värt att besöka. Ligger ju inte särskilt långt bort heller.

Svar: Nej, det är överkomligt att åka dit, ett par mil söder om Åmål. Vi passade på att ta en bygdetur runt Bengtsfors - Årjäng på hemvägen.Det är ett fint landskap. Roligast att åka dit på sommaren förstås när alla ateljeerna är öppna och man ser konstnärer / konsthantverkare i arbete. Och kombon med de stora auktionerna i Fengersfors är helt rätt
Inga Magnusson

2013-04-02 @ 09:16:19
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback