Nostalgilampa

Alltså, jag har egentligen en helvit lampskärm i bomull att använda efte den julröda varje år, men den var bara försvunnen. Det är förstås jag som blivit senil o glömt var jag lagt den. 
 
Så jag fick ta den här gamla lapptäcksmönstrade varianten. Den har inte varit uppe på länge. Men fnissar lite när jag ser den. Tror att det var början på 70-talet som var värsta lappteknikseran. Jag gjorde i alla fall ett par täcken till bäbissäng och så den här till gardin (jo verkligen till köksgardin!). Sen blev den omsydd till långkjol (ha ha...som jag garanterat aldrig använde, jag har aldrig kjol!). Så till slut så blev en liten tamp till lampskärm. 
 
Det är en alldeles äkta nostalgilappskärm. Jag känner igen tygerna från min barndom i mitten på 1900-talet:
Från vänster uppe
Mammas förkläde, min klänning den superkorta o snäva som jag hade 1963 när jag o Suss (Leontina) åkte till Tyskland på utbytesresa, okänt, okänt, pappas skjorta.
Nerifrån vänster
Tysklandsklänningen igen, en annan pappas skjorta, bordduk, okänt, mammas nattlinne, okänt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så många skepnader dessa olika tygsorter har tagit! Härligt att ha skärmen kvar som du bara måste använda!

Postat av: Gunnar

Vilken kul ide! Du kan skryta med att den lampskärmen är helt unik.

2013-04-17 @ 08:29:10
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Hannele

Jättefin!

2013-04-17 @ 18:05:18
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Suss

Den lampskärmen skulle jag vara mycket rädd om, om jag hade en liknande. Himmel vad härligt och vilka minnen. Hade jag också en superkort klänning? Jag minns bara de hemska "sjömansblusarna" vi hade. Vem hade valt dem`Våra mammor?? För inte var det väl vi?
Gör dig aldrig av med den där lampskärmen vad du gör, den måste ärvas vidare!

Svar: Ha ha! Jag minns också de lika o hemska sjömansblusarna med skorstenskrage, för att inte tala om de vita sjömansmössorna!!!!!!! Jag minns att fru Utzel bad mig att inte bära den. Å andra sidan tror jag inte att hon vat så förtjust i den superkorta snäva klänningen heller :-) Den drog absolut blickarna till sig, men knappast i positiv bemärkelse.
Inga Magnusson

2013-04-17 @ 20:46:54
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback