Nähä...inget påskfirande!?

Julfirandet och Lucia har naggats i kanten av en debatt om likabehandling och frihet i religion och så. Det gäller skolor, förskolor och andra samhälleliga institutioner. Man har typ "Vinterfest" istället för de gamla traditionerna i akt och mening att inte kränka någon. Nu är påskfirandet också i blåsväder. På  en del förskolor i Gnesta så har påskfirandet   lyfts ut till förmån för "Maskerad" , man talar inte alls om påsk och skälen är "likabehandling".
http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.1733889
 
Suck! Man tar sig för pannan!
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Utomordentligt korkat! Det är ju att kratta manegen för SD.Och en sak är säker - det är knappast våra invandrare som kommer med sådana krav. De tycker bara det är löjligt!

Svar: Nej, invandrarna är ofta toleranta mot våra traditioner. När man tog bort Luciafirandet eller examensfirandet i kyrkan i vår kommun (minns inte vilket) så gick en grupp invandrare upp till kommunkontoret och vädjade att det skulle få vara som förut.
Inga Magnusson

2013-04-01 @ 23:48:46
Postat av: Znogge

Men snälla nån! Varför ska vi inte få fira våra traditioner och helger som har en djupp historisk förankring? Urfånigt! På min skola firar vi allt. Tack och lov.

Svar: Det låter trevligt med traditionellt firande. När jag läser om den inställda påsken o julen så känns det som om jag borde avsluta mitt yrkesliv och gå i pension lite i förtid.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Ja, blir man TRÖTT eller...? :-(

2013-04-02 @ 08:38:25
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Gunnar

Låter som ett Aprilskämt men är nog tyvärr sant.

Svar: Nej tyvärr är det alldeles sant.
Inga Magnusson

2013-04-02 @ 09:17:24
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Bo Nilsson

Är det inte berikande för invandrare att få ta del av svenska traditioner?

Svar: Jo, så tänker nog de flesta av dem och är toleranta, gillar till och med våra vackra traditionella högtider som har blivit deras tradition också i det nya landet, nåt de har gjort sedan de började skolan.
Inga Magnusson

2013-04-02 @ 16:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback