Läromedelsmässa i Karlstad ...

... hoppas jag hinna med en sväng i morgon torsdag. Skulle vilja kolla lite på läromedel för att stärka barns läsförståelse i olika åldrar. Där lägger vi lite extra fokus ett tag. 
 
Tja, sen kan man förstås hitta på en del annat också i vår residensstad. Ikea blir det absolut, inköpslistan dit är redan lång och väl där brukar det gå att norpa med sig lite till.

Kommentarer
Postat av: Soffie

Jag ska med på mässan men jag vet ju inte hur du ser ut tyvärr,

Svar: Ha ha... nej du vet ju inte hur jag ser ut. 60-årig tant med blå huvjacka, blå jeans, vit halsduk o min blåklintsblå kärringtröja från KUS. Fast det är inte ens säkert att jag hinner gå på mässan o vet inte när det blir heller. Hoppas du får ett givande besök där o en bra dag. Det är i alla fall tur med vädret.
Inga Magnusson

Postat av: Freedomtravel

SV: Ja i öst är ju priserna fortfarande lägre. Jag visste inte heller att Berlin var såpass billigt… När det gäller bostad har vi tyvärr inte lyckats sälja vår nuvarande lägenhet ännu (svårare än vi trodde), så vi har inte ens börjat titta på nya ännu tyvärr…

Svar: Ok, men det brukar mösa sig med lägenhetsförsäljningar om man kan ge det tid att vänta in rätt köpare. Ni hade ju dessutom gjort den så fin o tilltalande.
Själv saknar jag erfarenhet av lägenhetsförsäljningar, men barnen har varit desto flitigare i den branschen o jag är lika nervös varje gång för det har ofta varit snabba ryck.
Lycka till, både med lägenhet o med uppstarten på husbilssäsongen. Vill bara tipsa om att vi här i Sillerud har en jättefin camping vid sjön Stora Bör, Camp Grinsby. Om ni får vägarna förbi på E 18 mellan Stockholm o Oslo alltså.
Inga Magnusson

2013-04-25 @ 07:04:28
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: AnnaKK

Svar: Nä, det finns inga synliga plus eller minus på betygen - men det BORDE göra det!? :-) Det är ju en enorm skillnad mellan att skriva ett starkt G och ett svagt G på ett prov/en tenta, men det syns ju inte i slutbetyget eftersom det rätt och slätt blir ett G i kursen oavsett...

Därför tycker jag det är bra att det nu har införts ett betygssystem i grundskolan och gymnasiet som har fler graderingar än tidigare. Men man kunde ju lika gärna ha behållt den där 1-5-skalan som fanns på min tid, och aldrig gett sej in på det här med IG, G, VG och MVG. Nu blir ju följden att många elever som har haft MVG, kommer att känna sej kassa för att de inte också av ren automatik får A i betyget... <:-I

Idag ska jag strax testa min läsförståelse i engelska! Har enbart engelsk litteratur till tentan jag ska skriva nu, och engelska var mitt absolut svagaste ämne i grundskolan... <:-)

Ha en fin dag!! :-)

Svar: Ja, visst är det märkligt att man måste göra nya betygsskalor med bokstäver fast det fanns ett tidigare siffersystem. Nu finns ju ett flertal olika kvoter i antagningen till högre utbildning helt i onödan.
Engelsk kurslitteratur änns ofta lite knölig i börja, men en bit in i varje bok så blev man liksom bekant med just den bokens favoritord o -uttryck, så efter lite flitigt kollande i lexikon så gick det lättare att förstå. Lycka till med läsningen!
Inga Magnusson

2013-04-25 @ 07:20:39
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Znogge

Alltid inspirerande med en läromedelsmässa. Hoppas du hittar lite intressant och givande...

2013-04-25 @ 07:43:29
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback