Fullmäktigebeslut om skolan ...

.... o dess organisation på lång sikt i ett helhetsperspektiv ska det bli imorgon kväll. 200 elever mindre är det nu jämfört med för 10 år sedan i kommunen och trenden  är fortsatt nedåtgående, tyvärr. Trots alla förhoppningar så har det inte blivit någon inflyttning, vare sig till kommunen som helhet eller till dess glesbygder. Det  krävs nytänk o en ny organisation anpassad till verkligheten, främst för att kunna erbjuda alla barn i kommunen skola med kvalitet, men också för att slippa  lämna skulder för dagens skoldrift till nästa generation. 
 
Buller o bång o media är aviserat av dem som prostesterar mot det förslag som ligger, främst från en del medborgare från Töcksfors och västkanten på kommunen, möjligen med deras gamla f.d. kommunpolitiker i spetsen. Så vitt jag vet väntas däremot ingen folkvandring från Sillerud eller centralorten till mötet. Sillerud har nästan lika många invånare som Töcksfors men barnen här på östkanten har märkligt nog klarat sig utan både högstadium o simhall i alla år utan att gå under. Många  har klarat sig riktigt bra i livet med studier och yrkeskarriär, må hända använde de de extra stunderna i skolbilen till läxläsning eller hälsobringande kontemplation i tidsutrymmet  mellan skola o fritidsaktiviteter. :-)
 
Vi  får se, kanske blir det decibeldemokrati som avgår med segern imorgon på fullmäktigemötet, eller bara ett antiklimax. Var det nån som trodde att kommunpolitik ute i glesbygden är tråkig o enahanda? Besök i så fall Årjäng, här är det drag under galoscherna, ungefär som på central politisk  nivå. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Hoppas det fattas kloka beslut i alla fall. Skolan är inte hur stryktålig som helst. Inte dess personal heller...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback