eurofins ...

.... heter ett företag som testar saker, bl.a. vattenprover. Det är ett helt förvirrat ställe o man gör nog klokt i att välja något annat, om det finns! 
 
Idag på morgonen har jag ringt åtskilliga samtal dit utan att få något besked. Vi hade fått deras vattenflaska för mikrobiologiskt test av brunnsvatten (bra att kolla ibland!). Med följde en komplicerad beskrivning av olika tester, vid vilket  lab vart o ett utförs, ett antal transportmöjligheter, olika tidsgränser för olika prover, i detalj hur provet ska tas, var på flaskan man får ta och inte. Jag trodde jag hade förstått det mesta, fyllde i lappar och etiketter, tog provet enligt anvisning. Sen ringde jag för säkerhets skull till kundtjänst eurofins för att kolla av. 
 
Jodå, det var ok, vi kunde lämna in i Karlstad på DHL, med dem fanns avtal så provet skulle vara framme vid rätt lab inom tidsgräns. Eftersom vi haft med DHL i Karlstad att göra förut så ringde jag även dit för att dubbelkolla.
 
Nej, de hade aldrig hört talas om något avtal med eurofins. Ringde åter till eurofins kundtjänst. Damen där skulle kolla o återkomma. Efter en timme hade hon inte återkommit.   Då ringde jag dit igen. Då skulle det kollas igen och återkommas. Ingen ringde. Då ringde jag en gång till o talade med en man. Enligt honom så hade man kontaktt DHL i Karlstad o fått samma svar somjag, ingen kände till avtal med eurofins.  Han skulle återkomma. Ingen ringde. Då ringde jag igen för nu började tiden rinna ut o Roland var tvungen att åka till Karlstad, med eller utan vattenprov. 
 
Då fanns fortfarande inget besked men han sa att det nog inte skulle kunna gå att lämna in något prov, visserligen hade man avtal med DHL i Karlstad men ingen där visste det. Så istället skulle de ordna så att DHL skulle komma hit o hämta vattenprovet före kl 16.00. Men då skulle ingen vara hemma här så det gick inte. Nu är vattenprovet på väg till Karlstad i alla fall o vi hoppas att DHL ska hitta sitt avtal. Suck!
 
Alltså, anlita inte eurofins om ni kan hitta någon annan som är mindre förvirrad o mer serviceinriktad - någon som vill ha kunder o behålla dem!
 
Uppdaterat kl 16.00. Jo, Roland bara klev in på DHL i Karlstad med vattenprovet. Det hade gjorts förr o var välkänt, inga problem!!! Man blir så trött!
Trackback