Blir det varmt eller kallt???

Det är inte lätt att hänga med i klimatprofetiorna. Ena stunden går vi mot global uppvärmning med växthuseffekter och dy. I nästa ögonblick så har solen blivit lite loj och vi går mot en ny köldperiod liknande den mellan 1650 och 1850.  Om vi har en himla tur så kanske de här två fenomenen tar ut varandra och allt fortsätter att vara som förut!
http://www.expressen.se/nyheter/jorden-kan-vara-pa-vag-mot-ny-koldchock/ 

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Ja man vet många gånger inte vad man ska lyssna på, och tro på.
Önskar en fortsatt fin valborg och 1-a maj.

Postat av: Lennart Carlstedt

Typiskt exempel på oseriös journalistik...Jag blir så trött på folk som inte inser allvaret i klimathotet! Att glaciärerna smälter och polarisarna minskt är ju ett faktum var och en kan se med egna ögon. FN:s klimatpanel kommer med en ny rpport i höst - studera den.

Svar: Var det inte den som solkat sitt rykte lite?Förresten så kom jag på att du får passa på att hyra stuga av oss i sommar och paddla kanot här. Vi hyr ut cyklar, mountainbikes, kanot o kajak också. Jag bara tänkte eftersom du paddlat är förr. Det är fantastiska vatten för det. Vår sjö Östra Silen är väldigt uppskattad med alla sina små vikar.
Inga Magnusson

2013-04-30 @ 22:47:12
Postat av: Znogge

Lagom brukar vara bäst även om jag gärna skulle se en varm och skön sommar efter denna långa vinter!

Trevlig 1 maj!

2013-05-01 @ 09:12:18
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Hannele på Hisingen

jag behåller vinterkappan på

2013-05-01 @ 10:48:33
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Gunnar

Jag tror nog att klimatforskarna har rätt tyvärr. Däremot vet vi väl inte om det blir kallare eller varmare. Skulle exempelvis golfströmmen påverkas så kan det bli tämligen kyligt här.....

Svar: Mmmmm, men en svaghet just i alla klimatberäkningar och andra alarmistiska rapporter från diverse miljöorganisationer är just att man inte kan lägga in solen i beräkningarna.
Inga Magnusson

2013-05-01 @ 19:34:07
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Gunnar

Apropå Askersund: Där fikade vi också när barnen var små men det är inte kvar.

Svar: Synd!
Inga Magnusson

2013-05-01 @ 19:39:23
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: soffie

hoppas det inte blir kallare än nu iallafall. kramen

2013-05-01 @ 21:00:30
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

N:s klimatrapport kommer i september. Dessa rapporter kommer inte från "diverse miljöorganisationer" utan är en sammanställning av tusentals vetenskapliga rapporter från hela världen.

Solaktiviteten har avtagit under de senaste decennierna. Solaktiviteten kan inte förklara växthuseffekten. Den höjning som tidigare skedde uner 10 000 år har nu skett på 100.

"Climategate" var kritik mot två av tusentals rapporter som Klimatpanelen gjort en tveksam tolkning av. Numera lägger man alltså fram en ny rapport och ytterligare rapporter med förslag till öäsningar kommer under 2014.

Den som leter på nätet hittar givetvis en hoper tokskallar som - förmodligen av bekvämlighet och oovilja att ändra livsstil -försöker misskreditera klimatforskningen.


Tack för inbjudan - låter lite lockande faktiskt. Om jag kommer ihåg hur man paddlar. 19744 paddlade vi i Sarek och det var en fantastisk upplevelse.

Svar: Hmmm det var nog lite mer än felaktig tolkning! Visst var det medvetna felaktigheter som man använde sig av? Fusk på ren svenska. Jag kan tro på att klimatet ändras över tid nu och då i vår historia, men jag är inte övertygad om att det i huvudsak är mänsklig aktivitet som orsakar ändringarna. Det kan för min del lika gärna vara solen, eller annat. Det fanns inga bilar som kunde ordna någon växthuseffekt under bronsålderns långa värmebölja.
Inga Magnusson

2013-05-01 @ 23:09:53
Postat av: Lennart Carlstedt

Nej, det var inte fusk! Det var så det framställdes i media men det handlade om hur rådata och statistik presenterades vilket University of East Anglia fick kritik för. Det gjordes en utredning av universitet samt en fristående utredning och båda visade att detta ine handlade om fusk.

Och med tanke på att detta s k Climategate rörde En rapport av flera tusen så kan man så här i efterhand konstatera att media som vanligt gjort en höna v en fjäder.

Jag återkommer i ämnet!

2013-05-02 @ 00:08:38
Postat av: Lennart Carlstedt

Det är sant att klimatet alltid har varierat. Men en uppvärmning av södra och norra halvklotet samtidigt har inte inträffat de senaste 20 000 åren. Hastigherten i temperaturökningen är också unik - bronsålderns värmebölja tog tusen år på sig att uppstå.

Visst har man rätt att vara skeptisk. Men om klimatskeptikerna har fel uppstår oöverskådliga följder för jorden. Och egentligen kan väl ingen vara emot att vi avvecklar våra fossila bränslen och slutar utarma jordens resurser+ Vare sig man är klimatskeptiker eller ej. Tysklands satsning på alternativ enegiproduktion har redan lett till att 26% av deras energiförsörjning kommer från icke fossila källor och 2030 kommer det att vara 100%. Satsningen har också lett till 226 000 nya jobb.

Svar: Jag är fortsatt skeptisk till människans avgörande roll i klimatförändringen. Det finns många andra faktorer som påverkar, ex solen. Men självklart villl jag att vi ska sluta utarma jordens resurser o minska beroendet av fossila bränslen
Inga Magnusson

2013-05-02 @ 23:21:25
Postat av: Lennart Carlstedt

Varför så skeptisk? Solaktiviteten har ju avtagit de senaste decennierna? Koldioxidutsläppen har ökat exakt i takt med temperaturhöjningen. Ett allmänt tyckande är ju inte särskilt trovärdigt.

Bra ändå att du är positiv till att fasa ut fossila bränslen.

2013-05-03 @ 23:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback