Jazz gick vidare till DM ...

... han blev trea i Charlottenberg. Vi skakar lite på huvudet och undrar hur det kunde gå till. Det blev inte så många minuters drev igår. Idag drev han till ett tredjepris men haren kröp in och nästa drevdjur var okänt, förmodligen en räv. Jakten gick delvi i oländig terräng så gubben är helt slut, har gått och gått.Det var svåra vittrings- och drevförhållanden, både igår och idag, och det drabbar alla lika.
 
Sen ringde Eskil och gratulerade till att Jazz gått vidare. Vi kunde inte tro att det var sant, men det var det. Det är egenskapspängen som räknas,dvs hur han drev, hur han sökte,  hur skallet var, hur lydnaden var, hur spårnoga osv. Och han är duktig normalt så det blev säkert höga poäng.
 
Nu ska han på DM i Laxå i slutet på oktober. Det kolliderar med en del annat som vi tänkt göra då men vi får flytta på det. Från DM går några hundar vidare till SM. Vore ju roligt om han kunde komma med dit.
 
 
 
Lille plutten Jazz och så förstås taxen Oskar som ska börja sin jaktsäsong på tisdag. Då släpper vi honom.
 
Vi hade goda vänner här i kväll på en nostalgitripp med rester av viltsoppa och risgrynskaka med hemkokt hallonsylt. Vi slog upp gamla minnen i mitt fotoalbum och skrattade hjärtligt. Inna dess skypade vi lite med Bill men hann inte så många minuter. Han har kommit på nu att han kan svara på diverse ljud.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Grattis! Jätteroligt att ha en sådan duktig hund.

2012-10-01 @ 17:09:04
Postat av: Herta

De verkar gilla livet i soffan också.

Svar: Mmmmm. Fast om Roland tar på sig jaktkläderna så lovar Jagger båda skippar soffan omedelbart o vrålar i kapp för att komma ut!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback