Blöjbeslagens förklaring ...

... är att blöjor är tre gånger dyrare i Sverige än i Norge. Billiga norska blöjor smugglas alltså hit över gränsen! Och en bra förklaring till det ges i en kommentar till det här inlägget, av vår käre lanthandlare Rickard som förstås vet varför det är som det är.

Kommentarer
Postat av: Rikard Ohlin

Inga det beror på att de stora multinat.drakarna valta att dumpa priserna i Norge för att knäcka marknaden. Inpriserna är alltså avsevärt avsevärt mycket lägre än in till leverantör i Sverige:Det har varit mycket turbulent och till och med hot om bojkotter från Svenska leverantörer.De stora kan styra den här marknaden.

Svar: Aha, det var alltså förklaringen! Tack för upplysningen, jag hade ingen aning. Blöjor är ju inte så aktuella här - än. ;-)
Inga Magnusson

2012-09-04 @ 18:33:08
Postat av: Landkrabba

Jag var helt övertygad om att blöjorna skulle till Norge. Jag var till och med så övertygad att jag började smida smugglarplaner och bad sambon fixa en kundkrets åt mig i Norge då många av hans kollegor är småbarnsföräldrar. Nu verkar det som om deras fruar istället får vara smugglardrottningar så sköter jag langningen i Sverige ;) Man kanske inte ska skämta om brott men blöjsmuggling, det låter bara så, eh, osannolikt på något sätt.

Svar: Ha ha... du planerade en brottskarriär där med blöjsmuggling! Nu får du fixa lite transporter åt andra hållet istället!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback