Flyktingmottagning...

... har Sverige och det är klart att vi som ett förhållandevis rikt land ska kunna hjälpa människor i nöd. Men vi klarar inte att hjälpa alla i världen som behöver hjälp, då havererar både vår egen välfärd och vår solidaritet. Hittills har det varit svårt att ens diskutera hur många vi kan ta emot och hur de ska tas emot, utan att bli betraktad som främlingsfientlig. Alltså har SD som enda parti tagit den debatten och det är synd. Det måste ändå vara tillåtet att diskutera detta och nu börjar det dyka upp seriösa debattartiklar i ämnet.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varfor-ska-just-sverige-ge-en-fristad_7499414.svd 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det är en väldigt viktig diskussion för vi kan inte ta emot och hjälpa alla. Stora staden är hårt ansatt och mäktar inte mer. Frågan måste våga lyftas!

Postat av: Mia

Nej, vi kan inte ta emot och hjälpa alla... Men vi behöver också våga vidga diskussionen när det gäller hur vi nonchalerar den kompetens många flyktingar har. Hörde ett intressant program idag i radion om somalier i Sverige, universitetsstudier som inte ses... vi svenskar har en förmåga att tro att alla från Somalia är analfabeter och näst intill. Jo, så är det nog.. inte trodde jag att vi hade somalier i vårt land med hög kompetens som funderar starkt på att dra till annat land, England nämndes, där de har större chanser än här. Det var några år sedan vi hade stor flykt från Sverige av utlandsfödda tandläkare - och då hade Sverige brist på tandläkare!

2012-10-19 @ 22:40:54
URL: http://miatankar.wprdpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback