Ateljéinvigning - vimmel!

Axel Tostrup och fru  Monique invigde alltså sin fina ateljé idag fredag, den ateljé som Roland o hans byggfirma har haft uppdraget att  bygga. Den ligger i Sillerud, utåt Egenäs vid deras hus, det nordligaste huset i Önnebyn, precis vid vår sjö Östra Silen. Både A och M är utbildade i konst och har konst som sitt yrke. Axel har jobbat som professor vid konsthögskolan i Oslo och arbetar  i huvudsak med målning,  smide  och trä. Monique arbetade först med bildväv men sedan också med måleri. Båda har ateljeér även i Oslo.Monique är fransyska ursprungligen och deras gemensamma spåk är franska. De har tillsammans bott, arbetat och studerat på olika platser i världen.
http://www.axeltostrup.com/index.html
 
Invigningsdagen till ära så fanns några  exempel på deras verk utställda.
 
Många tog tillfället i akt att få ta en titt på ateljén och på den lilla samlingen, det blev fullt i lokalen, drygt 50 personer kom. Bland dem fanns företrädare för kommunen, bl.a. Katarina J, Ove L och Marie. Utställningen  var förstås imponerande och väldigt väl presenterad. Ateljén kommer inte bara att fungera bra som arbetsplats utan också som utställningslokal.
 
Nedan lite vimmelbilder!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Selma

Vackert! Och spännande att få vara på plats på invigningen.

Postat av: Lennart Carlstedt

Visst är det fantastiskt med eldsjälar som vågar satsa ute på landet. Ofta går det fantastiskt bra! Här i Väst har vi akvarellmuséet i Skärhamn på Tjörn och konsthallen i Hishult - mitt ute på vischan. Mera sånt!

2012-09-29 @ 23:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback