Älgryta med mycket smak
Det blev en helt ok älggryta idag till lunch. Den blir alltid olika beroende på vad som finns hemma i kylskåpet att lägga i. Nu blev det små bitar av älgkött väl brynt och lök. Det kryddades ordentligt med grovmalen blandpeppar och örtsalt, viltbuljong, sen fick det puttra i någon dryg timme. I med mer grönsaker såsom grön paprika, morötter och så lite soja och svart vinbärsgele. Istället för att reda av så tog jag kokt blomkål, potatis och broccoli från igår och passserade och hällde i. Det ger extra smak och kål matchar alltid älgkött bra. Sen puttra en halvtimme till.
Det hela serverades med ris.
Till efterrätt blev det kaffe och varsin halv moccabakelse från Stationskafét i Svensbyn.
Kommentarer
Postat av: Herta
Har haft matlåda med älgskav två dagar nu. Perfekt.
Svar:
Inga Magnusson
Trackback